Pikó András véget vet a politikusmikulásoknak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Néha olyan dolgokról is döntenie kell az embernek, amivel szembesülve először leesik a székről" - írta Facebook-oldalán a Józsefváros októberben megválasztott ellenzéki polgármestere, Pikó András.

Pikót az a kérdés lepte meg ennyire, hogy "kapnak-e idén Mikulás-csomagot a képviselők?". Első meglepetéséből a másikba esett, amikor megtudta, hogy a kérdés nem arra vonatkozott, hogy a képviselők kapnak-e ajándékot, hanem arra, hogy az önkormányzat vesz-e nekik ajándékokat, amiket aztán a Mikulás szerepébe bújva osztogathatnak a kerület óvodásainak.

"Ezt a hagyományt megszakítjuk, idén nem a képviselők osztogatnak csomagot, hanem rendes, nem-politikus Mikulások" - írta Pikó.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.