Pikó András véget vet a politikusmikulásoknak

"Néha olyan dolgokról is döntenie kell az embernek, amivel szembesülve először leesik a székről" - írta Facebook-oldalán a Józsefváros októberben megválasztott ellenzéki polgármestere, Pikó András.

Pikót az a kérdés lepte meg ennyire, hogy "kapnak-e idén Mikulás-csomagot a képviselők?". Első meglepetéséből a másikba esett, amikor megtudta, hogy a kérdés nem arra vonatkozott, hogy a képviselők kapnak-e ajándékot, hanem arra, hogy az önkormányzat vesz-e nekik ajándékokat, amiket aztán a Mikulás szerepébe bújva osztogathatnak a kerület óvodásainak.

"Ezt a hagyományt megszakítjuk, idén nem a képviselők osztogatnak csomagot, hanem rendes, nem-politikus Mikulások" - írta Pikó.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.