Zimankós jó reggelt, kemény fagyok vannak az országban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Eh, de kemény cidrire ébredtünk mindenszentek reggelén! És még csak nem is a magas hegyvidékeken van fagy, hanem a somogyi dombok közt és az Alföldön. Van, ahol még reggel hétkor, napkelte után is mínusz öt fokot jelentettek.

Mondanám, hogy jobb lesz, de annyival nem. Bár szinte mindenhol ki fog sütni a nap, az ország nagyobb részét végkony felhőréteg takarja. Csapadék nem valószínű, a hűvös annál inkább. Délelőtt jó ha tíz fok lesz, de jellemzően inkább 7-8 körül alakul majd a hőmérséklet. Délutánra ez akár 12 fokig is felmelegedhet, hogy utána hűvös esténk és hideg éjszakánk legyen.

A hétvégén még vacak időnk lesz. Szombaton borult és hűvös, vasárnap és hétfőn esős idő várható. Cserébe újra felmelegszik egy kicsit, a jövő hét elején a húsz fokot is meghaladhatja a hőmérséklet.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.