Zimankós jó reggelt, kemény fagyok vannak az országban

Eh, de kemény cidrire ébredtünk mindenszentek reggelén! És még csak nem is a magas hegyvidékeken van fagy, hanem a somogyi dombok közt és az Alföldön. Van, ahol még reggel hétkor, napkelte után is mínusz öt fokot jelentettek.

Mondanám, hogy jobb lesz, de annyival nem. Bár szinte mindenhol ki fog sütni a nap, az ország nagyobb részét végkony felhőréteg takarja. Csapadék nem valószínű, a hűvös annál inkább. Délelőtt jó ha tíz fok lesz, de jellemzően inkább 7-8 körül alakul majd a hőmérséklet. Délutánra ez akár 12 fokig is felmelegedhet, hogy utána hűvös esténk és hideg éjszakánk legyen.

A hétvégén még vacak időnk lesz. Szombaton borult és hűvös, vasárnap és hétfőn esős idő várható. Cserébe újra felmelegszik egy kicsit, a jövő hét elején a húsz fokot is meghaladhatja a hőmérséklet.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.