Ronaldo anyja szerint Ronaldo azért nem nyer több díjat, mert a futballmaffia nem engedi

2019 november 2., szombat 9:39
106
Dolores Aveiro és fia, Cristiano Ronaldo 2016. novemberében Fotó: Oscar Gonzalez/NurPhoto

Eddig tűrt, nem hallgathatott tovább a portugál világsztár Cristiano Ronaldo édesanyja, Dolores Aveiro, aki a portguál A Bola lapnak fakadt ki, hogy fiát folyamatos hátrányos megkülönböztetés éri. Méghozzá azért, mert nem angol vagy spanyol, hanem portugál. 

„A futballt egy maffia irányítja. Ha a fiam angol vagy spanyol lenne, nem mernék megtenni vele azt, amit így megtesznek, de mivel Madeira szigetéről jött, így megtehetik. Sokkal több nemzetközi elismerése kellene legyen, de egyszerűen nem engedik neki” 

- nyilatkozta a feldúlt asszony.

Dolores Aveiro ezzel együtt nagyon bizakodik, hogy fia megnyeri az európai ligákban legjobb szezont produkáló játékosnak járó Aranylabdát, a létező legnagyobb presztízzsel járó elismerést, amit játékos díj formájában kaphat. „Nem tudom, hogy megkapja-e, de hogy megérdemelné azért, amit az évben dolgozott, az biztos.”

Ronaldónak, és nagy riválisának, az argentin Lionel Messinek egyaránt 5-5 aranylabdája van. Ezzel ők tartják a rekordot, de mindkettejüknek van sansza, hogy idén újabbat nyerjenek, még ha ezúttal nem is feltétlenül ők a legesélyesebbek. 

(Az Aranylabda-szavazáson jellemzően a csapattal nyert trófeák számítanak legtöbbet; így általában vagy a mindenkori Bajnokok Ligája-győztes csapat egyik játékosa, vagy világversenyen győztes válogatott játékosa szokott győzni. Idén se Messi, se Ronaldo nem nyert BL-t, világversenyt pedig nem rendeztek.)

Messi 14-szer, Ronaldo sorozatban 16-odszor van ott a jelöltek között, ami szintén rekord. (Marca / Football Italia)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt