Ronaldo anyja szerint Ronaldo azért nem nyer több díjat, mert a futballmaffia nem engedi

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Dolores Aveiro és fia, Cristiano Ronaldo 2016. novemberébenFotó: Oscar Gonzalez/NurPhoto

Eddig tűrt, nem hallgathatott tovább a portugál világsztár Cristiano Ronaldo édesanyja, Dolores Aveiro, aki a portguál A Bola lapnak fakadt ki, hogy fiát folyamatos hátrányos megkülönböztetés éri. Méghozzá azért, mert nem angol vagy spanyol, hanem portugál. 

„A futballt egy maffia irányítja. Ha a fiam angol vagy spanyol lenne, nem mernék megtenni vele azt, amit így megtesznek, de mivel Madeira szigetéről jött, így megtehetik. Sokkal több nemzetközi elismerése kellene legyen, de egyszerűen nem engedik neki” 

- nyilatkozta a feldúlt asszony.

Dolores Aveiro ezzel együtt nagyon bizakodik, hogy fia megnyeri az európai ligákban legjobb szezont produkáló játékosnak járó Aranylabdát, a létező legnagyobb presztízzsel járó elismerést, amit játékos díj formájában kaphat. „Nem tudom, hogy megkapja-e, de hogy megérdemelné azért, amit az évben dolgozott, az biztos.”

Ronaldónak, és nagy riválisának, az argentin Lionel Messinek egyaránt 5-5 aranylabdája van. Ezzel ők tartják a rekordot, de mindkettejüknek van sansza, hogy idén újabbat nyerjenek, még ha ezúttal nem is feltétlenül ők a legesélyesebbek. 

(Az Aranylabda-szavazáson jellemzően a csapattal nyert trófeák számítanak legtöbbet; így általában vagy a mindenkori Bajnokok Ligája-győztes csapat egyik játékosa, vagy világversenyen győztes válogatott játékosa szokott győzni. Idén se Messi, se Ronaldo nem nyert BL-t, világversenyt pedig nem rendeztek.)

Messi 14-szer, Ronaldo sorozatban 16-odszor van ott a jelöltek között, ami szintén rekord. (Marca / Football Italia)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.