Árokba borult egy román horrorkaraván

Fotó: police.hu

Vasárnap éjjel egy 37 éves román állampolgár egy román rendszámú szerelvénnyel a 49-es számú főúton Csengersima külterületén az államhatár felé közlekedett, amikor a főút 54-es kilométerszelvényében eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol érintőlegesen összeütközött egy szembejövő autóval. A járműszerelvény az úttest melletti árokba borult, a sofőr megsérült.

Fotó: police.hu

A rendőrök megállapították, hogy a kisbuszból és a hozzá kapcsolt trélerből álló szerelvény, amin 2 autót szállított a sofőr szabálytalanul, a megengedett legnagyobb össztömeget meghaladva. A Mátészalkai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja a baleset körülményeit.

Fotó: police.hu

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az elmúlt időszakban több, hasonlóan túlsúllyal közlekedő autószállító trélert (ahogy a rendőrség nevezi: horrorkaravánt) vontak ellenőrzés alá a rendőrök. Esetenként – gyorsított eljárásban – 2 millió forintnál nagyobb pénzbírságot szabtak ki a sofőröknek, és megakadályozták a további balesetveszélyes közlekedésüket. (police.hu)