Eltűntek a fancsikai tavak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Több mint 4 éve, tavasszal horgászok egy tonnányi pontyot telepítettek a fancsikai tavakba, mert még abban bíztak, hogy itt sokáig lehet majd horgászni, de mára (nem először) teljesen eltűnt a víz a mederből, a debreceniek kedvelt kirándulóhelye kihalt, több helyen döglött vagy éppen vergődő halakat látni – számolt be a változásról az ATV.

A vízügy szerint a tórendszernek nincs természetes befolyója, a környező területek belvizei táplálják. De ez száraz időben alacsonyan van, ilyenkor a tóból eltűnik a víz. Gál Barna József az ATV Híradónak azt mondta, sokat mentette a tavat, igyekezett a vizet benne tartani, a környéket sokat tisztították, mindent megtettek, mégis kiszáradtak a tavak.

A vízügy szerint már vannak tervek arra, hogy a tórendszert összekössék a keleti főcsatornával, de a kiépítés és a szivattyúk üzemeltetése költséges. EU-s pályázatban bíznak, azzal talán a tórendszert meg lehet menteni – írja az ATV.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.