Eltűntek a fancsikai tavak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Több mint 4 éve, tavasszal horgászok egy tonnányi pontyot telepítettek a fancsikai tavakba, mert még abban bíztak, hogy itt sokáig lehet majd horgászni, de mára (nem először) teljesen eltűnt a víz a mederből, a debreceniek kedvelt kirándulóhelye kihalt, több helyen döglött vagy éppen vergődő halakat látni – számolt be a változásról az ATV.

A vízügy szerint a tórendszernek nincs természetes befolyója, a környező területek belvizei táplálják. De ez száraz időben alacsonyan van, ilyenkor a tóból eltűnik a víz. Gál Barna József az ATV Híradónak azt mondta, sokat mentette a tavat, igyekezett a vizet benne tartani, a környéket sokat tisztították, mindent megtettek, mégis kiszáradtak a tavak.

A vízügy szerint már vannak tervek arra, hogy a tórendszert összekössék a keleti főcsatornával, de a kiépítés és a szivattyúk üzemeltetése költséges. EU-s pályázatban bíznak, azzal talán a tórendszert meg lehet menteni – írja az ATV.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.