Eltűntek a fancsikai tavak

2019 november 4., hétfő 14:54
66

Több mint 4 éve, tavasszal horgászok egy tonnányi pontyot telepítettek a fancsikai tavakba, mert még abban bíztak, hogy itt sokáig lehet majd horgászni, de mára (nem először) teljesen eltűnt a víz a mederből, a debreceniek kedvelt kirándulóhelye kihalt, több helyen döglött vagy éppen vergődő halakat látni – számolt be a változásról az ATV.

A vízügy szerint a tórendszernek nincs természetes befolyója, a környező területek belvizei táplálják. De ez száraz időben alacsonyan van, ilyenkor a tóból eltűnik a víz. Gál Barna József az ATV Híradónak azt mondta, sokat mentette a tavat, igyekezett a vizet benne tartani, a környéket sokat tisztították, mindent megtettek, mégis kiszáradtak a tavak.

A vízügy szerint már vannak tervek arra, hogy a tórendszert összekössék a keleti főcsatornával, de a kiépítés és a szivattyúk üzemeltetése költséges. EU-s pályázatban bíznak, azzal talán a tórendszert meg lehet menteni – írja az ATV.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt