Felfüggesztette a parlament Varju László mentelmi jogát, mert az ügyészség szerint súlyos testi sértést követett el az MTVA székházában

Hétfőn a parlament 138 szavazattal felfüggesztette a DK-s Varju László mentelmi jogát, hogy büntetőeljárás indulhasson ellene, mivel az ügyészség szerint a képviselő tavaly decemberben súlyos testi sértést és garázdaságot követett el, amikor a közmédia székházában a biztonsági őrök kidobták az épületből.  

Az ügyészség szerint, hogy a stúdióba bejuthasson, Varju László  „nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának, és megszorította egy biztonsági őr vádliját (...) miután a biztonsági őrök társuk lábát kiszabadították, Varju Lászlót eltolták a stúdió ajtajától.” A mentelmi bizottság szerint ez pedig garázdaságnak minősül. Később az ügyészség elismeri, hogy testi kényszert alkalmaztak Varju ellen, aki nem volt hajlandó távozni, földre került, elkapta, majd kihúzta egy biztonsági őr lábát, aki ennek következtében a vállára esett, és 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, ami súlyos testi sértés megállapítására alkalmas. 

Varju László a döntés előtt azt mondta, hogy az ügyészség az ellenzékiek meghurcolására azonnal intézkedik, miközben a fideszes ügyeket eltussolja. Kijelentette, hogy semmilyen bűncselekményt nem követett le:

A parlament egyébként a kormánypárti Aradszki András mentelmi jogát is felfüggesztette, aki ellen egy érdi közúti baleset miatt indult eljárás. A képviselő nem vette figyelembe az elsőbbségadást, és ütközött egy motorossal.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér