Kalózok rabolták el egy görög hajó legénységének négy tagját Togo partjainál

külföld
2019 november 04., 14:14

Az éjszaka kalózok rabolták el egy görög tankerhajó legénységének négy tagját Togo partjainál – közölte a nyugat-afrikai állam haditengerészete.

A fedélzetre feljutott tengeri rablók a legénység két Fülöp-szigeteki és egy-egy görög és grúz (georgiai) tagját hurcolták el. A tanker biztonsági személyzetének egyik tagját meglőtték a támadásban. A közleményben az állt, hogy:

„2019. november 4-én hétfőn, hajnali 3 óra tájékában fegyveresek támadták meg az Elka Aristotle tankhajót 18 km-re Lomé kikötőjétől.”

Szombaton a norvég tulajdonú Bonita teherhajó legénységének 9 tagját hurcolták el kalózok Benin partjainál.

Togo partja Loménál 2018. június 2-án.
photo_camera Togo partja Loménál 2018. június 2-án. Illusztráció: Yanick Folly/AFP

A szomáliai kalózok főbb csoportjainak pár évvel ezelőtti felszámolása után a tengeri bűnözés súlypontja Kelet-Afrika partvidékéről a Guineai-öböl térségére helyeződött át. A kalózok rendszerint váltságdíjat követelnek az elraboltakért, akiknek általában megkímélik az életét, máskor a hajók rakományát igyekeznek megszerezni. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.