Kalózok rabolták el egy görög hajó legénységének négy tagját Togo partjainál

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az éjszaka kalózok rabolták el egy görög tankerhajó legénységének négy tagját Togo partjainál – közölte a nyugat-afrikai állam haditengerészete.

A fedélzetre feljutott tengeri rablók a legénység két Fülöp-szigeteki és egy-egy görög és grúz (georgiai) tagját hurcolták el. A tanker biztonsági személyzetének egyik tagját meglőtték a támadásban. A közleményben az állt, hogy:

„2019. november 4-én hétfőn, hajnali 3 óra tájékában fegyveresek támadták meg az Elka Aristotle tankhajót 18 km-re Lomé kikötőjétől.”

Szombaton a norvég tulajdonú Bonita teherhajó legénységének 9 tagját hurcolták el kalózok Benin partjainál.

Togo partja Loménál 2018. június 2-án.Illusztráció: Yanick Folly/AFP

A szomáliai kalózok főbb csoportjainak pár évvel ezelőtti felszámolása után a tengeri bűnözés súlypontja Kelet-Afrika partvidékéről a Guineai-öböl térségére helyeződött át. A kalózok rendszerint váltságdíjat követelnek az elraboltakért, akiknek általában megkímélik az életét, máskor a hajók rakományát igyekeznek megszerezni. (MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.