Kalózok rabolták el egy görög hajó legénységének négy tagját Togo partjainál

külföld
2019 november 4., 14:14
comments 20

Az éjszaka kalózok rabolták el egy görög tankerhajó legénységének négy tagját Togo partjainál – közölte a nyugat-afrikai állam haditengerészete.

A fedélzetre feljutott tengeri rablók a legénység két Fülöp-szigeteki és egy-egy görög és grúz (georgiai) tagját hurcolták el. A tanker biztonsági személyzetének egyik tagját meglőtték a támadásban. A közleményben az állt, hogy:

„2019. november 4-én hétfőn, hajnali 3 óra tájékában fegyveresek támadták meg az Elka Aristotle tankhajót 18 km-re Lomé kikötőjétől.”

Szombaton a norvég tulajdonú Bonita teherhajó legénységének 9 tagját hurcolták el kalózok Benin partjainál.

photo_camera Togo partja Loménál 2018. június 2-án. Illusztráció: Yanick Folly/AFP

A szomáliai kalózok főbb csoportjainak pár évvel ezelőtti felszámolása után a tengeri bűnözés súlypontja Kelet-Afrika partvidékéről a Guineai-öböl térségére helyeződött át. A kalózok rendszerint váltságdíjat követelnek az elraboltakért, akiknek általában megkímélik az életét, máskor a hajók rakományát igyekeznek megszerezni. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt