Trump a szövetségi források megvonásával fenyegeti a katasztrófa sújtotta Kaliforniát

külföld
2019 november 04., 06:49
comments 127

link Forrás

"Minden évben, amikor a tűz van dühöng & Kalifornia lángol, ugyanaz történik - aztán jön hozzánk a Szövetségi Kormányhoz $$$ pénzért. Ne tovább. Szedd össze magad Kormányzó" - írta szó szerint így "fires" helyett "fire's"-t írva a Twitterén Donald Trump Gavin Newsom kaliforniai kormányzónak címzett üzenetében, azzal fenyegetve a katasztrófa sújtotta államot, hogy megvonja a szövetségi forrásokat. "Maga nem hisz a klímaváltozásban, nem kell részt vennie ebben a párbeszédben" - feleselt vissza neki Newsom.

A kaliforniában hetek óta tomboló tüzek már több mint százezer holdnyi erdőt perzseltek fel, ezreket kényszerítve menekülésre otthonukból.

Trump szerint az erdőtüzekért a kaliforniai kormányzat a felelős, mert az olyan erdőségekben keletkezett, amelyeket nem tartanak karban. Ugyanakkor egy közelmúltban az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmány szerint a globális felmelegedés már olyan mértékű, hogy a téli csapadékmennyiségtől függetlenül is nagy erdőtüzeket okozhat Kaliforniában. A klímaváltozás miatt kialakuló szárazabb, forróbb nyarak ugyanis kiszárítják a növényzetet, amely így sokkal gyúlékonyabbá válik. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.