Az idei volt a valaha mért legmelegebb október

A valaha mért legmelegebb október hónap volt a világon 2019 októbere – jelentette be a Copernicus európai kutatóintézet.

A légszennyezéssel, üvegházhatással és klímaváltozással foglalkozó intézet adatai szerint októberben 0,69 Celsius-fokkal volt melegebb átlagosan az 1981-2000 közötti időszak átlaghőmérsékleténél, ami 1,2 fokkal több, mint az iparosodás előtti időszakban.

2019 októberében 0,01 fokkal haladta meg az átlaghőmérséklet az előző legmagasabb, 2015-ben mért októberi átlaghőmérsékletet.

A kutatók azt írják, ötödször fordult elő idén, hogy rekordot döntött egy adott hónap átlaghőmérséklete: 2019 júniusában, júliusában és szeptemberében mértek rekordmagas átlaghőmérsékletet az adott hónapra, augusztus a mérések kezdete óta a 2. legmelegebb augusztus volt.

Illusztráció: Brent Stirton/Getty Images

A Copernicus adatai szerint különösen meleg volt októberben az Északi-sark térségének nagy részén és Európa egyes térségeiben, az USA-ban és Kanadában viszont az átlagos alatti hőmérsékleteket jegyeztek fel. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.