Két napig cukorkán tengődött egy gumicsónakban, de megmentették

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Egy új-zélandi turista 37 órán át vesztegelt az Égei-tengeren, Görögország közelében, míg Krétától északra ki nem mentették. A 45 éves Kushila Stein két napon át cukorkákon élt, és műanyagtáskákkal melegítette magát a gumicsónakban. 

Fotó: Görög Partiőrség

Stein - édesanyja beszámolója szerint - egy Mike nevű férfinak segített elszállítani egy jachtot Törökországból Athénba, miközben úgy döntött, csónakjával ellátogat Folegandrosz szigetére, hogy egy kicsit „kinyújtóztassa a lábait”. Csakhogy útközben visszafelé az egyik evezője a tengerbe esett, az erős szél pedig a nyílt vízre sodorta. 

A férfi jelentette Stein eltűnését a rendőrségen, mire hat hajót, egy helikoptert és egy víz alatti drónt is bevetettek a keresésére. A nő rutinos módon piros táskát húzott a fejére, és egy tükörrel is próbálta felhívni magára a figyelmet, míg a görög parti őrség rá nem talált. 

Mivel attól félt, nem éli túl a kalandot, a csónak oldalára írta édesanyja nevét és elérhetőségét. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.