Részegen elkötöttek egy buszt, aztán meg sem álltak a dohányboltig

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség három nővel szemben, akik áprilisban részegen beindítottak egy buszt a sándorfalvi pályaudvaron, majd részegen Szegedre vezettek. 

A vádirat szerint a vádlottak közül ketten a busztársaságnál dolgoztak takarítóként, ezért tudták, hogyan lehet kulcs nélkül kinyitni a buszokat. Áprilisban egy fiatalkorú és egy gyermekkorú lánnyal együtt italoztak a sándorfalvi játszótéren, majd éjjel 2 körül kinyitották az egyik, pályaudvaron parkoló buszt. 

Mind a négyen beszálltak, és mivel fáztak, beindították, hogy fűteni tudjanak. Az utastérben tovább beszélgettek és italoztak, majd tettek pár kört az állomáson és a környékbeli dűlőutakon. 

Mután visszaértek, elhatározták, hogy bebuszoznak egy éjjel-nappali dohányboltba Szegedre, és egy kollégájukat is meg akarták lepni azzal, hogy érte mennek.Végül hajnali 4 körül értek vissza Sándorfalvára, útközben kidöntöttek négy közlekedési táblát, amivel nagyjából 600 ezer forint kárt okoztak a buszban. Az ügyészség a fiatalkorú lányt és a két fiatal felnőttet jármű önkényes elvételének bűntettével, míg a buszt vezető nőt ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével is vádolja. A gyermekkorú társukkal szemben a rendőrség az eljárást megszüntette.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.