Részegen elkötöttek egy buszt, aztán meg sem álltak a dohányboltig

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség három nővel szemben, akik áprilisban részegen beindítottak egy buszt a sándorfalvi pályaudvaron, majd részegen Szegedre vezettek. 

A vádirat szerint a vádlottak közül ketten a busztársaságnál dolgoztak takarítóként, ezért tudták, hogyan lehet kulcs nélkül kinyitni a buszokat. Áprilisban egy fiatalkorú és egy gyermekkorú lánnyal együtt italoztak a sándorfalvi játszótéren, majd éjjel 2 körül kinyitották az egyik, pályaudvaron parkoló buszt. 

Mind a négyen beszálltak, és mivel fáztak, beindították, hogy fűteni tudjanak. Az utastérben tovább beszélgettek és italoztak, majd tettek pár kört az állomáson és a környékbeli dűlőutakon. 

Mután visszaértek, elhatározták, hogy bebuszoznak egy éjjel-nappali dohányboltba Szegedre, és egy kollégájukat is meg akarták lepni azzal, hogy érte mennek.Végül hajnali 4 körül értek vissza Sándorfalvára, útközben kidöntöttek négy közlekedési táblát, amivel nagyjából 600 ezer forint kárt okoztak a buszban. Az ügyészség a fiatalkorú lányt és a két fiatal felnőttet jármű önkényes elvételének bűntettével, míg a buszt vezető nőt ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével is vádolja. A gyermekkorú társukkal szemben a rendőrség az eljárást megszüntette.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.