Részegen elkötöttek egy buszt, aztán meg sem álltak a dohányboltig

bűnügy
2019 november 5., 10:22
comments 54

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség három nővel szemben, akik áprilisban részegen beindítottak egy buszt a sándorfalvi pályaudvaron, majd részegen Szegedre vezettek.

A vádirat szerint a vádlottak közül ketten a busztársaságnál dolgoztak takarítóként, ezért tudták, hogyan lehet kulcs nélkül kinyitni a buszokat. Áprilisban egy fiatalkorú és egy gyermekkorú lánnyal együtt italoztak a sándorfalvi játszótéren, majd éjjel 2 körül kinyitották az egyik, pályaudvaron parkoló buszt.

Mind a négyen beszálltak, és mivel fáztak, beindították, hogy fűteni tudjanak. Az utastérben tovább beszélgettek és italoztak, majd tettek pár kört az állomáson és a környékbeli dűlőutakon.

Mután visszaértek, elhatározták, hogy bebuszoznak egy éjjel-nappali dohányboltba Szegedre, és egy kollégájukat is meg akarták lepni azzal, hogy érte mennek.Végül hajnali 4 körül értek vissza Sándorfalvára, útközben kidöntöttek négy közlekedési táblát, amivel nagyjából 600 ezer forint kárt okoztak a buszban. Az ügyészség a fiatalkorú lányt és a két fiatal felnőttet jármű önkényes elvételének bűntettével, míg a buszt vezető nőt ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével is vádolja. A gyermekkorú társukkal szemben a rendőrség az eljárást megszüntette.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt