Szijjártó: A Huawei közreműködésével épül ki a magyar 5G hálózat

gazdaság
2019 november 05., 06:58
comments 232

A Huawei kínai telekommunikációs óriásvállalat közreműködésével épül ki Magyarországon az ötödik generációs (5G) hálózat - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Sanghajban, a Hungcsiao Nemzetközi Gazdasági Fórumon.

photo_camera Fotó: KKM/Borsos Mátyás/MTI/MTVA

Az MTI szerint a második Kínai Nemzetközi Import Expó (CIIE) nyitónapján megrendezett fórum digitalizációról és e-kereskedelemről szóló részén a külügyminiszter azt mondta, Magyarország nem tesz különbséget a cégek között nemzetiségi alapon, az egyetlen feltétel, amelyet szab, hogy tartsák be országunk törvényeit és előírásait.

Szijjártó azt mondta, 

a Huawei a brit Vodafone-nal és a Deutsche Telekommal együttműködésben tevékenykedik majd.A külügyminiszter szerint Magyarország az Európai Unió tagországai között elöl jár a digitalizációban, a kormány pedig nagy hangsúlyt fektet az e-kereskedelem fejlesztésére, amely több fejlődési lehetőséget biztosít a kis- és középvállalatoknak, csökkentve költségeiket.  

A sanghaji miniszteri találkozókon a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) mintegy 30 tagállama képviseltette magát, Magyarország első alkalommal szerepel díszvendégként az expón. Szijjártó arról is beszélt, hogy Magyarország és Kína idén ünnepli a diplomáciai kapcsolatfelvétel 70. évfordulóját, és 

Magyarország büszke arra, hogy az elsők között ismerte el a Kínai Népköztársaságot.Szerinte a két ország kapcsolatai soha nem voltak olyan jók, mint most. „Együttműködésünk gyors ütemben fejlődik” - mondta, mivel Kína Magyarország 9. legjelentősebb kereskedelmi partnere, és az első az Európai Unió tagországain kívül. 

Nemrég a Direkt36 írt részletesen arról, hogyan lavírozik Magyarország a Huawei-háborúban

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.