Túl soványak az újszülött sünök Nagy-Britanniában

Több száz bébisünt kell megmenteni Nagy-Britanniában, mert a nedves idő miatt túl soványak a téli álomhoz, – közölte a Leicestershire-i Vadvilág Kórház, ami bejelentette, hogy „túlterhelt”, és az eddigi legrosszabb évük ebből a szempontból.

A BBC azt írja, a kórházban már így is több mint 200 kis sün lábadozik, több mint kétszer annyi, mint tavaly. Mivel a szokásosnál esősebb időben sok újszülött sün megfulladt, az anyjuk újabb almot szült, hogy helyettesítse őket, de ilyenkor már késő, nem fognak tudni eléggé megerősödni télre – mondta Ang Downham, az állatközpont alapítója.

Fay Vass, a Brit Sünvédelmi Társaság vezérigazgatója azt mondta, az enyhébb tél az azért is problémás, mert ha melegebb van, a sünök több energiát használnak a felébredésre, de ha ismét hideg lesz, addigra a nehezen megszerzett energiát elpazarolták.

Illusztráció: Mohammed Abed/AFP

Az ezredforduló óta az élőhelyük elvesztése és az időjárás változása miatt a nagy-britanniai sünök száma a felére zuhant. (BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.