Túl soványak az újszülött sünök Nagy-Britanniában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Több száz bébisünt kell megmenteni Nagy-Britanniában, mert a nedves idő miatt túl soványak a téli álomhoz, – közölte a Leicestershire-i Vadvilág Kórház, ami bejelentette, hogy „túlterhelt”, és az eddigi legrosszabb évük ebből a szempontból.

A BBC azt írja, a kórházban már így is több mint 200 kis sün lábadozik, több mint kétszer annyi, mint tavaly. Mivel a szokásosnál esősebb időben sok újszülött sün megfulladt, az anyjuk újabb almot szült, hogy helyettesítse őket, de ilyenkor már késő, nem fognak tudni eléggé megerősödni télre – mondta Ang Downham, az állatközpont alapítója.

Fay Vass, a Brit Sünvédelmi Társaság vezérigazgatója azt mondta, az enyhébb tél az azért is problémás, mert ha melegebb van, a sünök több energiát használnak a felébredésre, de ha ismét hideg lesz, addigra a nehezen megszerzett energiát elpazarolták.

Illusztráció: Mohammed Abed/AFP

Az ezredforduló óta az élőhelyük elvesztése és az időjárás változása miatt a nagy-britanniai sünök száma a felére zuhant. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.