Csányi akkor sem rúgná ki Rossit, ha a válogatott nem jut ki az EB-re

2019 november 6., szerda 11:52

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke szerint Marco Rossi akkor is a válogatott szövetségi kapitánya marad, ha a csapatnak nem sikerül kijutnia az Európa-bajnokságra.

Csányi Sándor és Marco Rossi Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Talán nem a legjobb vezetői magatartás, hogy egy ilyen döntő meccs előtt mondom, de én akkor is számítok Marco Rossi munkájára, és azt gondolom, hogy az elnökség is osztja a véleményemet, ha most nem jutnánk ki az Európa-bajnokságra” - mondta a közmédiának az MLSZ elnöke. Hozzátette, jó kapitánynak tartja az 55 éves olasz szakembert, aki szerinte beleugrott a mélyvízbe, mert minden előkészület és barátságos mérkőzés nélkül kellett elkezdenie a válogatottal a Nemzetek Ligája-sorozatot.

Én azt gondolom, hogy úgy járunk jól, ha megtartunk egy olyan embert, aki tudja motiválni a játékosokat és elfogadják a szurkolók” - jelentette ki Csányi. Kiemelte, hogy Rossi érti a szakmáját, ezt bizonyította már a magyarországi és a szlovák bajnokságban is. „Egy szövetségi kapitánynak hosszú távon kell tudni építkezni” - mondta az MLSZ elnöke.