Fejjel lefelé találtak meg egy külföldi munkást a Samsung gödi gyárának egyik aknájában

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Csak másnap találták meg azt a külföldi állampolgárságú munkást, aki még pénteken tűnt el a Samsung Gödön épülő gyárának területén. Az esetről beszámoló Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, a RSC Rescue Alapítvány és a Magyar Mantrailing Alapítvány a rendőrség irányítása mellett 80 ezer négyzetméternyi területet vizsgált át pénteken, de szombaton mégis a munkások találták meg az eltűntet, aki egy 80x30 centiméteres, 6 méter mély aknába fejjel lefelé esett bele. A férfit végül a váci hivatásos tűzoltók mentették ki az oldaldalon keresztül.

Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

A beszámoló szerint az eltűnt túlélte a kalandot, de nem világos, hogy került oda, ahova több száz méteren keresztül csak kúszva lehet eljutni, ami több száz méterre van a munkaterülettől, ahol sötét van és ahova fizikailag nehéz beesni. A rendőrség vizsgálja az esetet. 

Bár a gyárat konkrétan nem nevezték meg, de a hvg.hu szerint az eset minden bizonnyal a helyi Samsung gyárban történhetett, hiszen Gödön nincs másik olyan telep, amelynek ilyen nagy lenne a területe. A portál nemrég forgatott a helyszínen. Egyébként gödi gyárban október 30-án tűz ütött ki. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér