Fejjel lefelé találtak meg egy külföldi munkást a Samsung gödi gyárának egyik aknájában

baleset
2019 november 06., 08:42

Csak másnap találták meg azt a külföldi állampolgárságú munkást, aki még pénteken tűnt el a Samsung Gödön épülő gyárának területén. Az esetről beszámoló Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, a RSC Rescue Alapítvány és a Magyar Mantrailing Alapítvány a rendőrség irányítása mellett 80 ezer négyzetméternyi területet vizsgált át pénteken, de szombaton mégis a munkások találták meg az eltűntet, aki egy 80x30 centiméteres, 6 méter mély aknába fejjel lefelé esett bele. A férfit végül a váci hivatásos tűzoltók mentették ki az oldaldalon keresztül.

photo_camera Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

A beszámoló szerint az eltűnt túlélte a kalandot, de nem világos, hogy került oda, ahova több száz méteren keresztül csak kúszva lehet eljutni, ami több száz méterre van a munkaterülettől, ahol sötét van és ahova fizikailag nehéz beesni. A rendőrség vizsgálja az esetet.

Bár a gyárat konkrétan nem nevezték meg, de a hvg.hu szerint az eset minden bizonnyal a helyi Samsung gyárban történhetett, hiszen Gödön nincs másik olyan telep, amelynek ilyen nagy lenne a területe. A portál nemrég forgatott a helyszínen. Egyébként gödi gyárban október 30-án tűz ütött ki.