Egy csepeli momentumos képviselő szerint az LMP-s Tóth Sándor átállt a Fideszhez

POLITIKA
2019 november 07., 18:46
comments 227

Októberben a polgármesterrel együtt kilenc fideszes, nyolc ellenzéki és egy független képviselő került be a csepeli képviselő-testületbe, az alakuló ülésen mégis gond nélkül megszavazták az összes előterjesztést, többnyire 11-7 arányban. 

Dukán András Ferenc momentumos képviselő szerint ez azért lehetséges, mert az LMP-s Tóth Sándor, és a Buckai Szövetség színeiben indult Pákozdi József végig a Fidesszel szavaztak. Dukán azt írja, ez csak részben lepte meg, mert Pákozdi már előző nap közölte néhányukkal, hogy el fogja vállalni az alpolgármesterséget, és úgysem tudnának egy tömbben, kilencen szavazni.  

Az viszont meglepte, hogy az LMP-s Tóth Sándort a fenntarthatósági bizottság elnökévé és a városfejlesztési kft. felügyelőbizottsági tagjává választották. Dukán szerint „az LMP visszaélt az ellenzéki együttműködés során szerzett mandátumával. Nagy csalódás volt ez számomra, még azzal együtt is, hogy egy nyilvánvalóan megszűnő pártról beszélünk”.

photo_camera Dukán András Ferenc Fotó: Halász Júlia

Dukán azt reméli, hogy Pákozdi viszont ellenzéki alpolgármester lesz, és állítása szerint meg is ígérte neki, hogy „amennyiben a Fidesz erőből, párbeszéd nélkül akarja vezetni a kerületet, lemond erről a tisztségéről”.

A képviselő Facebook-posztja szerint így két fideszes és egy független alpolgármestert választottak, a bizottsági elnökök, alelnökök, külsős tagok, valamint az önkormányzati cégek felügyelőbizottságaiban is többségbe került a Fidesz. 

Emailben kerestük Tóth Sándort, ha tudunk vele beszélni, beszámolunk róla. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.