Egy csepeli momentumos képviselő szerint az LMP-s Tóth Sándor átállt a Fideszhez

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Októberben a polgármesterrel együtt kilenc fideszes, nyolc ellenzéki és egy független képviselő került be a csepeli képviselő-testületbe, az alakuló ülésen mégis gond nélkül megszavazták az összes előterjesztést, többnyire 11-7 arányban. 

Dukán András Ferenc momentumos képviselő szerint ez azért lehetséges, mert az LMP-s Tóth Sándor, és a Buckai Szövetség színeiben indult Pákozdi József végig a Fidesszel szavaztak. Dukán azt írja, ez csak részben lepte meg, mert Pákozdi már előző nap közölte néhányukkal, hogy el fogja vállalni az alpolgármesterséget, és úgysem tudnának egy tömbben, kilencen szavazni.  

Az viszont meglepte, hogy az LMP-s Tóth Sándort a fenntarthatósági bizottság elnökévé és a városfejlesztési kft. felügyelőbizottsági tagjává választották. Dukán szerint „az LMP visszaélt az ellenzéki együttműködés során szerzett mandátumával. Nagy csalódás volt ez számomra, még azzal együtt is, hogy egy nyilvánvalóan megszűnő pártról beszélünk”.

Dukán András FerencFotó: Halász Júlia

Dukán azt reméli, hogy Pákozdi viszont ellenzéki alpolgármester lesz, és állítása szerint meg is ígérte neki, hogy „amennyiben a Fidesz erőből, párbeszéd nélkül akarja vezetni a kerületet, lemond erről a tisztségéről”.

A képviselő Facebook-posztja szerint így két fideszes és egy független alpolgármestert választottak, a bizottsági elnökök, alelnökök, külsős tagok, valamint az önkormányzati cégek felügyelőbizottságaiban is többségbe került a Fidesz. 

Emailben kerestük Tóth Sándort, ha tudunk vele beszélni, beszámolunk róla. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.