Egy csepeli momentumos képviselő szerint az LMP-s Tóth Sándor átállt a Fideszhez

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Októberben a polgármesterrel együtt kilenc fideszes, nyolc ellenzéki és egy független képviselő került be a csepeli képviselő-testületbe, az alakuló ülésen mégis gond nélkül megszavazták az összes előterjesztést, többnyire 11-7 arányban. 

Dukán András Ferenc momentumos képviselő szerint ez azért lehetséges, mert az LMP-s Tóth Sándor, és a Buckai Szövetség színeiben indult Pákozdi József végig a Fidesszel szavaztak. Dukán azt írja, ez csak részben lepte meg, mert Pákozdi már előző nap közölte néhányukkal, hogy el fogja vállalni az alpolgármesterséget, és úgysem tudnának egy tömbben, kilencen szavazni.  

Az viszont meglepte, hogy az LMP-s Tóth Sándort a fenntarthatósági bizottság elnökévé és a városfejlesztési kft. felügyelőbizottsági tagjává választották. Dukán szerint „az LMP visszaélt az ellenzéki együttműködés során szerzett mandátumával. Nagy csalódás volt ez számomra, még azzal együtt is, hogy egy nyilvánvalóan megszűnő pártról beszélünk”.

Dukán András FerencFotó: Halász Júlia

Dukán azt reméli, hogy Pákozdi viszont ellenzéki alpolgármester lesz, és állítása szerint meg is ígérte neki, hogy „amennyiben a Fidesz erőből, párbeszéd nélkül akarja vezetni a kerületet, lemond erről a tisztségéről”.

A képviselő Facebook-posztja szerint így két fideszes és egy független alpolgármestert választottak, a bizottsági elnökök, alelnökök, külsős tagok, valamint az önkormányzati cégek felügyelőbizottságaiban is többségbe került a Fidesz. 

Emailben kerestük Tóth Sándort, ha tudunk vele beszélni, beszámolunk róla. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.