Ki nem találnád, milyen bűncselekményt hagytak elkövetni egy rabnak egy magyar börtönben

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Elismerésre méltó logisztikai bravúrt hajtott végre egy fegyveres rablás miatt éppen 8 éves fegyházbüntetését töltő rab egy meg nem nevezett magyarországi börtönben. Ha már úgyis volt rengeteg ideje, odabentről követett el ugyanis egy - kezdetben - gyümölcsöző bűncselekményt. 

 A férfi ugyanis egy becsempészett mobillal telefonálgatva magát egy mobilszolgáltató munkatársának hazudta és adategyeztetés címén sikeresen megszerezte több sértett bankkártyaadatait. A rab a megszerzett adatokat továbbította egy szabadlábon lévő bűntársának, aki összesen 270 ezer forintos kárt okozott a naiv ügyfeleknek azzal, hogy az egyik szolgáltató webes felületén mobilegyenlegfeltöltéseket végzett az adataikkal. 

A kaposvári ügyészség a már lévő rabnak 2 év 6 hónap, míg társának 1 év 8 hónap szabadságvesztést javasolt.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.