Nem vette fel képviselői mandátumát Józsefváros korábbi polgármestere

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nem ül be a józsefvárosi képviselő-testületbe Sára Botond, a kerület korábbi fideszes polgármestere. Sára néhány száz szavazattal kapott ki októberben Pikó Andrástól, az ellenzék közös jelöltjétől, és az egyéni körzetében is alulmaradt Szarvas Koppány Bendegúzzal szemben

Kompenzációs listáról azért így is bejutott, de csütörtöki Facebook-posztjában azt írta, ezzel nem akar élni, mert 

„olyan feladat előtt állok, amely nem teszi lehetővé, hogy a teljes embert igénylő képviselői megbízatásomat lelkiismeretesen és tisztességesen el tudjam végezni”.Egyelőre nem derült ki, mi ez az új feladat, csak annyit írt róla, hogy továbbra is része marad a kerületi közéletnek. 

Az új testület csütörtökön délelőtt tartotta az alakuló ülését, amire meghívták Kocsis Máté fideszes országgyűlési képviselőt is, aki Sára előtt volt a kerület polgármestere. Kocsis azt írta a Facebookon, hogy elfoglaltsága miatt nem tudott elmenni, ehelyett egy nyílt levélben gratulált a testületnek, és azt ígérte,

„a kerület érdekét szolgáló ügyekben” együtt kíván működni az új városvezetéssel.  

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.