Nem vette fel képviselői mandátumát Józsefváros korábbi polgármestere

Nem ül be a józsefvárosi képviselő-testületbe Sára Botond, a kerület korábbi fideszes polgármestere. Sára néhány száz szavazattal kapott ki októberben Pikó Andrástól, az ellenzék közös jelöltjétől, és az egyéni körzetében is alulmaradt Szarvas Koppány Bendegúzzal szemben

Kompenzációs listáról azért így is bejutott, de csütörtöki Facebook-posztjában azt írta, ezzel nem akar élni, mert 

„olyan feladat előtt állok, amely nem teszi lehetővé, hogy a teljes embert igénylő képviselői megbízatásomat lelkiismeretesen és tisztességesen el tudjam végezni”.Egyelőre nem derült ki, mi ez az új feladat, csak annyit írt róla, hogy továbbra is része marad a kerületi közéletnek. 

Az új testület csütörtökön délelőtt tartotta az alakuló ülését, amire meghívták Kocsis Máté fideszes országgyűlési képviselőt is, aki Sára előtt volt a kerület polgármestere. Kocsis azt írta a Facebookon, hogy elfoglaltsága miatt nem tudott elmenni, ehelyett egy nyílt levélben gratulált a testületnek, és azt ígérte,

„a kerület érdekét szolgáló ügyekben” együtt kíván működni az új városvezetéssel.  

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.