Nem vette fel képviselői mandátumát Józsefváros korábbi polgármestere

politika
2019 november 07., 13:09
comments 34

Nem ül be a józsefvárosi képviselő-testületbe Sára Botond, a kerület korábbi fideszes polgármestere. Sára néhány száz szavazattal kapott ki októberben Pikó Andrástól, az ellenzék közös jelöltjétől, és az egyéni körzetében is alulmaradt Szarvas Koppány Bendegúzzal szemben

Kompenzációs listáról azért így is bejutott, de csütörtöki Facebook-posztjában azt írta, ezzel nem akar élni, mert 

„olyan feladat előtt állok, amely nem teszi lehetővé, hogy a teljes embert igénylő képviselői megbízatásomat lelkiismeretesen és tisztességesen el tudjam végezni”.Egyelőre nem derült ki, mi ez az új feladat, csak annyit írt róla, hogy továbbra is része marad a kerületi közéletnek. 

Az új testület csütörtökön délelőtt tartotta az alakuló ülését, amire meghívták Kocsis Máté fideszes országgyűlési képviselőt is, aki Sára előtt volt a kerület polgármestere. Kocsis azt írta a Facebookon, hogy elfoglaltsága miatt nem tudott elmenni, ehelyett egy nyílt levélben gratulált a testületnek, és azt ígérte,

„a kerület érdekét szolgáló ügyekben” együtt kíván működni az új városvezetéssel.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.