Nem vette fel képviselői mandátumát Józsefváros korábbi polgármestere

Nem ül be a józsefvárosi képviselő-testületbe Sára Botond, a kerület korábbi fideszes polgármestere. Sára néhány száz szavazattal kapott ki októberben Pikó Andrástól, az ellenzék közös jelöltjétől, és az egyéni körzetében is alulmaradt Szarvas Koppány Bendegúzzal szemben

Kompenzációs listáról azért így is bejutott, de csütörtöki Facebook-posztjában azt írta, ezzel nem akar élni, mert 

„olyan feladat előtt állok, amely nem teszi lehetővé, hogy a teljes embert igénylő képviselői megbízatásomat lelkiismeretesen és tisztességesen el tudjam végezni”.Egyelőre nem derült ki, mi ez az új feladat, csak annyit írt róla, hogy továbbra is része marad a kerületi közéletnek. 

Az új testület csütörtökön délelőtt tartotta az alakuló ülését, amire meghívták Kocsis Máté fideszes országgyűlési képviselőt is, aki Sára előtt volt a kerület polgármestere. Kocsis azt írta a Facebookon, hogy elfoglaltsága miatt nem tudott elmenni, ehelyett egy nyílt levélben gratulált a testületnek, és azt ígérte,

„a kerület érdekét szolgáló ügyekben” együtt kíván működni az új városvezetéssel.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.