A Mi Hazánk segítségével fúrta meg a Fidesz az új, ellenzéki polgármestert Tatabányán

politika
2019 november 08., 13:27
comments 84

Az önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP és a helyi ellenzéki összefogás ugyanannyi, 8-8 helyet szerzett meg, a Mi Hazánk jelöltje pedig egyet, így várható volt, hogy az ellenzéki vezetésű város szerdai alakuló gyűlésén nem lesz egyszerű a helyzet. Nem is lett az. 

A 24.hu azt írja, a várost elvesztő Fidesz és a frissen bejutott Mi Hazánk közösen az ellenzéki polgármester és frakció ellen szavazott.

Az esetről beszámoló helyi blog szerint a Mi Hazánk a Fidesszel közösen szavazta meg, hogy ne fogadják el az új SZMSZ-t. A Fidesz azzal érvelt a tudósítás szerint, hogy nem volt elég ideje tanulmányozni az anyagot, illetve a bizottsági tagok névsorát se. A Mi Hazánk képviselője, Boda Bánk ugyanezt mondta.

Sem a Fidesz,sem a Mi Hazánk nem támogatta az új alpolgármestereket, így  a bizottságok többsége se tudott megalakulni. Mindössze két bizottságot „sikerült megszavazni, a Pénzügyi illetve a Gazdaságit, így az alapszintű működéssel elindulhat a munka” – olvasható a helyi orgánum beszámolójában.

A város új polgármestere, Szűcsné Posztovics Ilona azt mondta a helyi televíziónak: sértődöttséget és dacot érzett az ellenük szavazó képviselők hozzáállásában. Azt is elmondta: hogy csak a bizottsági tagok megválasztása után tudnak a városi cégek vezetéséről, működési struktúrájáról dönteni. Addig azonban nem, viszont bízik abban, hogy az egyeztetések után sikeresen tud működni majd a város.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.