Orbán szerint a tüntetés legalább akkora felfordulást okozott, mint Erdogan biztosítása

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

"Köszönetet szeretnék mondani a budapestieknek, mert minden ilyen diplomáciai nagyüzem kényelmetlenségeket okoz," mondta a miniszterelnök Recep Tayyip Erdogan török elnök látogatása után a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. Orbán Viktor hozzátette: főleg, hogy ha vitatott személyiség is érkezik  és tüntetések is vannak, mert szerinte azok

legalább akkora felfordulást okoznak, mint a vendégek biztosítása.

A török elnök budapesti látogatását kritizáló ellenzékről kijelentette:

"kétségkívül arról van szó, hogy nem értik a dolgot. Nem rossz indulatot látok a viselkedésükben, hanem inkább a tudatlanságot." 

Szerinte nem akarják megérteni, hogy ha nem Erdogan a török elnök, akkor nincs, aki megállítsa az Európába tartó migrációt. 

"Az, hogy a kurdok ügyeit hozzák fel, csak a tudatlanságukat bizonyítja"

mondta a miniszterelnök, hiszen az Irak területén élő kurd közösséget támogatja a kormány, többek közt magyar katonai kiképzőkkel.

"Szerintem ez egy bonyolult gépezet, megértem, hogy ellenzékből nehéz ezt átlátni. Örülök annak, hogy a magyar közvélemény, hogy (..) ezt a külpolitikát támogatja, a közlekedési kényelmetlenségekkel és a szellemi bonyolultságokkal egyetemben."

Orbán szerint az ország külpolitikája összhangban van a magyarok ösztönvilágával. Kijelentette:

"van egy politikai filozófiája az országnak, ami egybeesik sokunk személyes életfilozófiájával. Egy szóban összefoglalva: szemmagasság."

Mert a magyar ember nem szeret se le, se fel nézni, ha mással találkozik, szereti, ha a viszony szemmagasságú, magyarázta. 

Szerencsére az új főpolgármester komolyan állt a közös ügyeinkhez, mondta az interjú végén Karácsony Gergely kormányülésen tett látogatásáról. 

"Sok fájdalmas dolgot kellett lehúzni a budapesti fejlesztések listájáról, nem volt egy kellemes délelőtt. Álmokat kellett feladni,"

például a Liget-projektet, mondta.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.