Orbán szerint a tüntetés legalább akkora felfordulást okozott, mint Erdogan biztosítása

politika
2019 november 08., 06:37
comments 377

"Köszönetet szeretnék mondani a budapestieknek, mert minden ilyen diplomáciai nagyüzem kényelmetlenségeket okoz," mondta a miniszterelnök Recep Tayyip Erdogan török elnök látogatása után a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. Orbán Viktor hozzátette: főleg, hogy ha vitatott személyiség is érkezik  és tüntetések is vannak, mert szerinte azok

legalább akkora felfordulást okoznak, mint a vendégek biztosítása.

link Forrás

A török elnök budapesti látogatását kritizáló ellenzékről kijelentette:

"kétségkívül arról van szó, hogy nem értik a dolgot. Nem rossz indulatot látok a viselkedésükben, hanem inkább a tudatlanságot." 

Szerinte nem akarják megérteni, hogy ha nem Erdogan a török elnök, akkor nincs, aki megállítsa az Európába tartó migrációt. 

"Az, hogy a kurdok ügyeit hozzák fel, csak a tudatlanságukat bizonyítja"

mondta a miniszterelnök, hiszen az Irak területén élő kurd közösséget támogatja a kormány, többek közt magyar katonai kiképzőkkel.

"Szerintem ez egy bonyolult gépezet, megértem, hogy ellenzékből nehéz ezt átlátni. Örülök annak, hogy a magyar közvélemény, hogy (..) ezt a külpolitikát támogatja, a közlekedési kényelmetlenségekkel és a szellemi bonyolultságokkal egyetemben."

link Forrás

Orbán szerint az ország külpolitikája összhangban van a magyarok ösztönvilágával. Kijelentette:

"van egy politikai filozófiája az országnak, ami egybeesik sokunk személyes életfilozófiájával. Egy szóban összefoglalva: szemmagasság."

Mert a magyar ember nem szeret se le, se fel nézni, ha mással találkozik, szereti, ha a viszony szemmagasságú, magyarázta. 

link Forrás

Szerencsére az új főpolgármester komolyan állt a közös ügyeinkhez, mondta az interjú végén Karácsony Gergely kormányülésen tett látogatásáról. 

"Sok fájdalmas dolgot kellett lehúzni a budapesti fejlesztések listájáról, nem volt egy kellemes délelőtt. Álmokat kellett feladni,"

például a Liget-projektet, mondta.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.