Donald Trump Jr. elment bemutatni TRIGGERED című könyvét, de szélsőjobbosok kifütyülték, ezért levonult a színpadról

2019 november 11., hétfő 9:49
191
Donald Trump Jr. Fotó: ANGELA WEISS/AFP

Donald Trump Jr.-nak TRIGGERED címmel jelent meg könyve a héten. Alcíme szerint ez arról szól, hogy a gyűlölködő baloldal hogyan akarja elhallgattatni.

Vasárnap a Los Angeles-i University of Californián, egy kifejezetten liberális közegben mutatta be a könyvet, és az események váratlan fordulatot vettek:

szélsőjobboldali fiatalok fütyülték ki, az elnök fia pedig elviharzott a színpadról.

Egy trumpista résztvevő. Fotó: MARK RALSTON/AFP

Pedig az esemény az amerikai kultúrharc szokásos medrében kezdődött: az egyetem előtt voltak hagyományos ellentüntetők, és hagyományos támogatók is. Magán a könyvbemutatón viszont már összekuszálódtak a frontvonalak a Guardian tudósítása szerint.

Nem trumpista résztvevők Fotó: MARK RALSTON/AFP

A programot a Turning Point USA nevű csoport szervezte, ők inkább „hagyományos konzervatívok”, vezetőjük, Charlie Kirk népszerű a jobboldali fiatalok körében. Megjelentek viszont a náluk jóval inkább szélsőjobbos America First nevű csoport tagjai, akik szerint a mainstream konzervatívok nem elég kemények például bevándorlásügyben, vagy a médiával szemben.

Az ő emelkedő csillaguk a 21 éves Nick Fuentes, aki nagyjából az új Milo Yiannopoulos-szerepet igyekszik betölteni azzal, hogy szélsőjobbról előz, és rendszeresen megzavarják a Turning Point USA-rendezvényeket.

A könyvbemutatón akkor mérgesedett el a hangulat, amikor kiderült, hogy nem lehet kérdezni ifjabb Trumptól és barátnőjétől, Kimberly Guilfoyle-tól, akik közösen léptek színpadra. A közönség eleinte azt skandálta, hogy „USA! USA!”, majd egy idő után ez átváltott arra, hogy „Q&A, Q&A”, vagyis, hogy lehessen kérdezni.

A hangzavar egyre nőtt, egy ponton a fellépők azzal próbáltak érvelni, hogy nincs idő kérdésekre, és hogy a kérdésekkel nem akarnak lehetőséget teremteni arra, hogy a baloldali média eltorzítsa az elhangzottakat. Ezt senki sem vette be, folyamatos volt a fütyülés.

Trump Jr. és Guilfoyle kevesebb, mint fél óra után levonultak a színpadról, pedig az eseményt kétórásra tervezték. A szélsőjobboldali tüntetők pedig ünnepeltek, hogy győzelmet arattak a kamukonzervatívokkal szemben. Fuentes azt írta a Twitterre, hogy nem Trump Jr.-ral, hanem Kirkékkel van a bajuk.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt