Hannover török származású polgármestert választott, elsőként a német tartományi fővárosok közül

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Fotó: Hauke-Christian Dittrich/dpa Picture-Alliance/AFP

Egy török származású zöldpárti politikust, Belit Onay-t választották Hannover polgármesterévé vasárnap. Ez történelmi eredmény Németországban:

először lett olyan politikusból polgármester tartományi fővárosban, akinek bevándorlók a szülei.

Hannover Alsó-Szászország szövetségi tartomány fővárosa. Belit Onay, a 38 éves jogász a szavazatok 52,9 százalékát szerezte meg, riválisa, a kereszténydemokrata Eckhard Scholz 47,1 százalékot kapott. Azt ígérem, hogy a lehető legtöbbet meg fogom tenni a városért a következő hét évben, írtta Onay a Twitteren vasárnap.

Hannover lett a negyedik német nagyváros, ami zöldpárti polgármestert választott Freiburg, Darmstadt és Stuttgart után. Korábban hetven éven át szociáldemokrata polgármestere volt a városnak. Stefan Schostok szocdem polgármester egy korrupciós botrány miatt mondott le. (DW)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.