Képesítés nélkül adott be zsírégető szereket pácienseinek egy újpesti nő, kuruzslás miatt ítélték el

bűnügy
2019 november 11., 07:25
comments 123

Több százezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság kuruzslás miatt a 40 éves újpesti nőt, aki

injekciós zsírégető kezeléseket hirdetett interneten, majd a bejelentkezőknek be is adta a szérumot annak ellenére, hogy ilyen képesítése nem volt.

A kezeléseket újpesti lakásban végezte a nő, ebben élettársa is segítette, ő is pénzbüntetést kapott.

A nő ráadásul olyan kozmetikai termékeket fecskendezett bőr alá, amelyek előírás szerint csak külsőleg lettek volna alkalmazhatók. A szolgáltatást különböző weboldalakon hirdette, és kedvezményes kuponnal is lehetett fizetni nála. Két év alatt összesen 16 emberen végzett kezeléseket. A szolgáltatásért az ügyfelek 10-70 ezer forint közötti összeget fizettek.

A nyomozók még 2017-ben jelentek meg a nő lakásán, a házkutatás során több mint ezer injekciós tűt és 196 darab ismeretlen eredetű ampullás gyógyszert találtak. A páciensek még a rendőri intézkedés közben is érkeztek.

A bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottakat és a nőt 525 ezer, a férfit 240 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.