A vasárnapi nyitvatartás korlátozására kérik Karácsony Gergelyt

belföld
2019 november 12., 05:46
comments 377

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) levélben arra kérte Karácsony Gergely főpolgármestert, fogalmazzon meg ajánlást a budapesti kereskedelmi vállalalatoknak, amelyben a vasárnap nyitvatartás korlátozását kezdeményezi. 

A kormánypárti Magyar Nemzet cikke szerint a 400 ezer munkavállalót képviselő szakszervezet azt szeretné, hogy a 400 négyzetméternél nagyobb áruházakat működtető budapesti cégek 2020-tól vasárnaponként csak 14 óráig tartnák nyitva a boltjaikat, és nem terhelnék a dolgozókat felesleges túlórákkal. 

photo_camera Bubenkó Csaba (jobbra), a KDFSZ elnöke 2017-ben Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A szakszervezet szerint ez illeszkedne Karácsony programjához, „amely a közszféra cégeinél megtiltaná a dolgozók túlóráztatással történő kizsigerelését. Emellett ez a lépés megfelelne a meghirdetett klímavészhelyzeti állapot érdekében tett törekvéseinek is, amihez konkrét megoldást kínálunk a mindennapi életben szinte mindenki által igénybe vett kereskedelem területén”. 

Bubenkó Csaba szakszervezeti elnök szerint „hétfőnként tisztább levegőjű Budapestre ébredhetnének a helyiek, ha vasárnap korábban állnának le a nagy bevásárlóhelyek”. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.