A vasárnapi nyitvatartás korlátozására kérik Karácsony Gergelyt

2019 november 12., kedd 5:46
377

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) levélben arra kérte Karácsony Gergely főpolgármestert, fogalmazzon meg ajánlást a budapesti kereskedelmi vállalalatoknak, amelyben a vasárnap nyitvatartás korlátozását kezdeményezi. 

A kormánypárti Magyar Nemzet cikke szerint a 400 ezer munkavállalót képviselő szakszervezet azt szeretné, hogy a 400 négyzetméternél nagyobb áruházakat működtető budapesti cégek 2020-tól vasárnaponként csak 14 óráig tartnák nyitva a boltjaikat, és nem terhelnék a dolgozókat felesleges túlórákkal. 

Bubenkó Csaba (jobbra), a KDFSZ elnöke 2017-ben Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A szakszervezet szerint ez illeszkedne Karácsony programjához, „amely a közszféra cégeinél megtiltaná a dolgozók túlóráztatással történő kizsigerelését. Emellett ez a lépés megfelelne a meghirdetett klímavészhelyzeti állapot érdekében tett törekvéseinek is, amihez konkrét megoldást kínálunk a mindennapi életben szinte mindenki által igénybe vett kereskedelem területén”. 

Bubenkó Csaba szakszervezeti elnök szerint „hétfőnként tisztább levegőjű Budapestre ébredhetnének a helyiek, ha vasárnap korábban állnának le a nagy bevásárlóhelyek”. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt