Érd leköszönő polgármestere annyira nem járt szabadságra, hogy most ötmillió forint üti a markát

Az elmúlt öt évben csak 29 nap szabadságot vett ki T. Mészáros András, Érd leköszönő fideszes polgármestere, akinek így 160 szabadnapja maradt, írja a napi.hu. Ez azért lehetséges, mert a törvény szerint „a szabadság kiadására vonatkozó igény a foglalkoztatási jogviszony (polgármester esetében a választási ciklus) fennállása alatt nem évül el”.

Fotó: T. Mészáros András/Facebook

A főállású polgármestereknek évi 39 szabadnap jár a törvény szerint, egy megyei jogú város polgármesterének fizetése pedig bruttó 997 200 forint, ami egy napra vetítve 45 848 forint. A 160 nap után tehát bruttó 7 335 724 forint jár T. Mészárosnak, ami nettó 4 878 256 forint.Emellett minden polgármesternek jár három havi végkielégítés is, ami kedvezmények nélkül majdnem nettó kétmillió forint. Így T. Mészáros, aki 2006 óta irányította Érdet, 

mindennel együtt majdnem hétmilió forinttal a zsebében búcsúzik. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.