Érd leköszönő polgármestere annyira nem járt szabadságra, hogy most ötmillió forint üti a markát

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az elmúlt öt évben csak 29 nap szabadságot vett ki T. Mészáros András, Érd leköszönő fideszes polgármestere, akinek így 160 szabadnapja maradt, írja a napi.hu. Ez azért lehetséges, mert a törvény szerint „a szabadság kiadására vonatkozó igény a foglalkoztatási jogviszony (polgármester esetében a választási ciklus) fennállása alatt nem évül el”.

Fotó: T. Mészáros András/Facebook

A főállású polgármestereknek évi 39 szabadnap jár a törvény szerint, egy megyei jogú város polgármesterének fizetése pedig bruttó 997 200 forint, ami egy napra vetítve 45 848 forint. A 160 nap után tehát bruttó 7 335 724 forint jár T. Mészárosnak, ami nettó 4 878 256 forint.Emellett minden polgármesternek jár három havi végkielégítés is, ami kedvezmények nélkül majdnem nettó kétmillió forint. Így T. Mészáros, aki 2006 óta irányította Érdet, 

mindennel együtt majdnem hétmilió forinttal a zsebében búcsúzik. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 3,8 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.