Érd leköszönő polgármestere annyira nem járt szabadságra, hogy most ötmillió forint üti a markát

politika
2019 november 12., 10:04
comments 171

Az elmúlt öt évben csak 29 nap szabadságot vett ki T. Mészáros András, Érd leköszönő fideszes polgármestere, akinek így 160 szabadnapja maradt, írja a napi.hu. Ez azért lehetséges, mert a törvény szerint „a szabadság kiadására vonatkozó igény a foglalkoztatási jogviszony (polgármester esetében a választási ciklus) fennállása alatt nem évül el”.

T. Mészáros András
photo_camera Fotó: T. Mészáros András/Facebook

A főállású polgármestereknek évi 39 szabadnap jár a törvény szerint, egy megyei jogú város polgármesterének fizetése pedig bruttó 997 200 forint, ami egy napra vetítve 45 848 forint. A 160 nap után tehát bruttó 7 335 724 forint jár T. Mészárosnak, ami nettó 4 878 256 forint.Emellett minden polgármesternek jár három havi végkielégítés is, ami kedvezmények nélkül majdnem nettó kétmillió forint. Így T. Mészáros, aki 2006 óta irányította Érdet,

mindennel együtt majdnem hétmilió forinttal a zsebében búcsúzik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.