Evo Morales megérkezett Mexikóba

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az egykori bolíviai elnök, Evo Morales megérkezett Mexikóvárosba. Ott arról beszélt, hogy menedékjogot kért Mexikótól, mivel otthon veszélyben volt az élete. 

Fotó: PEDRO PARDO/AFP

Morales vasárnap mondott le, miután a hadsereg bejelentette, hogy távoznia kéne posztjáról. Az országban hetek óta tüntetések zajlottak, vitatva a legutóbbi választások tisztaságát. 

Morales a reptéren rövid sajtótájékoztatót tartott, ott arról beszélt, hogy kényszerítették arra, hogy lemondjon, és végül azért tette meg, mert nem akarta, hogy több vérontás legyen. De mint fogalmazott, amíg él, a politikában marad, és a harc is folytatódni fog, mert a világ minden emberének jogában kell álljon, hogy felszabadítsák magukat a kirekesztés és a megszégyenítés alól. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.