Kén- és foszfortartalmú gáz szivárgott Mészáros Lőrinc erőművénél

POLITIKA
2019 november 12., 19:49

Kén- és foszfortartalmú gáz képződött a Mátrai Erőmű Zrt. visontai telephelyén - közölte a Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő kedden az MTI-vel, hangsúlyozva: a gáz emberre nem veszélyes.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság mobil laborja lakossági bejelentés alapján érkezett a helyszínre. Az elvégzett műszeres mérésekből kiderült: egy, a telephely területén lévő technológiai víztározóban képződött a kén- és foszfortartalmú gáz, feltehetőleg az ott felgyűlt szerves anyagok bomlása miatt - tette hozzá. Tájékoztatása szerint a felszabaduló gáz erőteljes szagú, de a lakosságot nem veszélyezteti.

Az ország egyik legnagyobb erőművét két éve vásárolta meg a Mészáros Lőrinc-féle Opus Global Nyrt, igaz, az Index szerint hamarosan visszavásárolhatja az erőművet az állami MVM, egyes vélekedések szerint azért, mert a szén-dioxid kvóta drasztikus drágulása miatt az erőmű veszteséges lett. (via MTI, HVG)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.