Kilopták egy győri múzeumból az éremgyűjteményt, hamisítványokkal pótolták

Hónapokon át hamis éremgyűjteményt nézegethettek a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum látogatói, mert a tárlat eredeti darabjait kilopták az épületből, írja az Index

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) megerősítette, hogy különösen nagy értékre elkövetett lopás gyanújának bűntette miatt ismeretlen tettes ellen nyomoznak, de több részletet egyelőre nem tudni.

Fotó: Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum/Facebook

A Győri Főügyészség elmondása szerint a nyomozás fél éve tart, és Ausztriával is kapcsolatban állnak, a lap szerint ugyanis az eredeti érmák már több külföldi aukción megfordultak, akár több tízmillió forint értékben. Az Index mindezek alapján arra jutott, hogy

a műkincseket akár már évekkel ezelőtt hamisra cserélhették. A lap úgy tudja, a rendőrség lefoglalta az 500 millió forint értékű hamis éremgyűjteményt. A múzeumigazgatót hiába keresték, csak annyit mondott, hogy a nyomozás időtartalma alatt semmilyen információt nem tud adni.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.