Áder János: Magyarország a klímaváltozás nyertesei között lehet

politika
2019 november 13., 17:47
comments 252
photo_camera Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

„Magyarországnak reális lehetősége van arra, hogy a klímaváltozás nyertesei között legyen” - mondta Áder János köztársasági elnök a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) által szervezett Vállalkozások a környezetvédelemért című konferencián.

Az elnök elmondta, hogy 

„a vállalkozások kihívásnak, üzleti lehetőségnek tekinthetik a klímaváltozást”.

A köztársasági elnök felidézte „a budapesti Víz Világtalálkozón bemutatott, a vízválság kezelését segítő kiemelkedő magyar innovációkat, megoldásokat”. Szerinte „érdemes kihasználni az ország helyzeti előnyét”.

Magyarország 1990-hez képest 47 százalékkal növelte GDP-jét, ugyanakkor 7 százalékkal csökkent az energiafogyasztás és 32 százalékkal az üvegházhatású gázok kibocsátása. A világon 21 ilyen ország van - hívta fel a figyelmet Áder János. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.