Állítólag nagy a nyomás Hillary Clintonon, hogy induljon az elnökválasztáson

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hatalmas a nyomás Hillary Clintonon, hogy induljon a 2020-as elnökválasztáson. Ezt maga Hillary Clinton jelentete be lányával, Chelsea-vel közös új könyvét reklámozó nagy-britanniai turnéjának szerda esti állomásán.

Hillary Clinton londoni könyvbemutatóján. Állítása szerint nagy rajta a nyomás, hogy újra induljon az elnökválasztáson.Fotó: ISABEL INFANTES/AFP

Clintont a BBC riportere kérdezte arról, hogy felkérték-e jelöltnek. Amire Clinton azt felelte, hogy "folyamatosan azon gondolkodom, milyen elnök lennék, mit csináltam volna másképp, és mit jelentene ez hazánknak és a világnak. Szóval persze, hogy gondolkozom ezen, folyamatosan ezen gondolkodom" - mondta. Mivel ez elég kitérő válasz volt, a riporter tovább erőltette a témát, amire Clinton az unalomig ismert poénjával felelt: "Én, mint mondani szoktam, soha, soha de soha nem mondom, hogy soha".

Ezután közölte, hogy "nagyon nagyon nagyon sokan" gyakorolnak rá "hatalmas nyomást", hogy gondolkodjon el az induláson, de "ebben a pillanatban, itt ülve ez egyáltalán nem része a terveimnek".

Clinton amúgy kissé lemaradt az idei kampányról. Ha mégis úgy döntene, hogy elindul, a korai előválasztó államokban már jogilag nincs lehetősége felkerülni a szavazólapra - például már New Hampshire-ben sem, de még abban az Arkansas-ban sem, ahol férje, Bill egykor kormányzó volt, és Clintonék bázisának számít. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.