Állítólag nagy a nyomás Hillary Clintonon, hogy induljon az elnökválasztáson

külföld
2019 november 13., 07:06
comments 137

Hatalmas a nyomás Hillary Clintonon, hogy induljon a 2020-as elnökválasztáson. Ezt maga Hillary Clinton jelentete be lányával, Chelsea-vel közös új könyvét reklámozó nagy-britanniai turnéjának szerda esti állomásán.

Hillary Clinton londoni könyvbemutatóján. Állítása szerint nagy rajta a nyomás, hogy újra induljon az elnökválasztáson.
photo_camera Hillary Clinton londoni könyvbemutatóján. Állítása szerint nagy rajta a nyomás, hogy újra induljon az elnökválasztáson. Fotó: ISABEL INFANTES/AFP

Clintont a BBC riportere kérdezte arról, hogy felkérték-e jelöltnek. Amire Clinton azt felelte, hogy "folyamatosan azon gondolkodom, milyen elnök lennék, mit csináltam volna másképp, és mit jelentene ez hazánknak és a világnak. Szóval persze, hogy gondolkozom ezen, folyamatosan ezen gondolkodom" - mondta. Mivel ez elég kitérő válasz volt, a riporter tovább erőltette a témát, amire Clinton az unalomig ismert poénjával felelt: "Én, mint mondani szoktam, soha, soha de soha nem mondom, hogy soha".

Ezután közölte, hogy "nagyon nagyon nagyon sokan" gyakorolnak rá "hatalmas nyomást", hogy gondolkodjon el az induláson, de "ebben a pillanatban, itt ülve ez egyáltalán nem része a terveimnek".

Clinton amúgy kissé lemaradt az idei kampányról. Ha mégis úgy döntene, hogy elindul, a korai előválasztó államokban már jogilag nincs lehetősége felkerülni a szavazólapra - például már New Hampshire-ben sem, de még abban az Arkansas-ban sem, ahol férje, Bill egykor kormányzó volt, és Clintonék bázisának számít. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.