Állítólag nagy a nyomás Hillary Clintonon, hogy induljon az elnökválasztáson

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Hatalmas a nyomás Hillary Clintonon, hogy induljon a 2020-as elnökválasztáson. Ezt maga Hillary Clinton jelentete be lányával, Chelsea-vel közös új könyvét reklámozó nagy-britanniai turnéjának szerda esti állomásán.

Hillary Clinton londoni könyvbemutatóján. Állítása szerint nagy rajta a nyomás, hogy újra induljon az elnökválasztáson.Fotó: ISABEL INFANTES/AFP

Clintont a BBC riportere kérdezte arról, hogy felkérték-e jelöltnek. Amire Clinton azt felelte, hogy "folyamatosan azon gondolkodom, milyen elnök lennék, mit csináltam volna másképp, és mit jelentene ez hazánknak és a világnak. Szóval persze, hogy gondolkozom ezen, folyamatosan ezen gondolkodom" - mondta. Mivel ez elég kitérő válasz volt, a riporter tovább erőltette a témát, amire Clinton az unalomig ismert poénjával felelt: "Én, mint mondani szoktam, soha, soha de soha nem mondom, hogy soha".

Ezután közölte, hogy "nagyon nagyon nagyon sokan" gyakorolnak rá "hatalmas nyomást", hogy gondolkodjon el az induláson, de "ebben a pillanatban, itt ülve ez egyáltalán nem része a terveimnek".

Clinton amúgy kissé lemaradt az idei kampányról. Ha mégis úgy döntene, hogy elindul, a korai előválasztó államokban már jogilag nincs lehetősége felkerülni a szavazólapra - például már New Hampshire-ben sem, de még abban az Arkansas-ban sem, ahol férje, Bill egykor kormányzó volt, és Clintonék bázisának számít. (Via BBC)