Ausztriában már áramkimaradásokat okozott a havazás

külföld
2019 november 13., 11:23
comments 71

Miközben Magyarországon ma helyenként akár 20 fok is lehet, és Budapesten az imént még szikrázott a napsütés, Ausztria több részén, így Karintiában, Tirol keleti részén és Salzburg tartományban is áramkimaradásokat okozott a hirtelen lehulló hó.

Karintiában négyezer, Kelet-Tirolban tíz településen 2500, míg a Salzburgi Lungauban nyolcszáz háztartásban szűnt meg az áramellátás. A szerda reggelre lehullott vastag hótakaró súlyától több helyen fák dőltek ki, faágak szakadtak le, megsértve a villamosvezetékeket.

Ausztria legdélibb tartományában, Karintiában tizenegy iskolában szünetel a tanítás, a Möll völgyében az üzletek is zárva maradtak. Tirolban az 1400 méteren lévő Villgratentalt a hó teljesen elzárta a külvilágtól. Salzburg tartományban Bad Gastein térségében az adóktornyok is megsérültek, így több helyen a televíziós, illetve a rádióműsorokat sem lehet fogni.

A szakemberek folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán, de munkájukat nehezíti, hogy több út járhatatlanná vált, illetve több útszakaszt lavinaveszély miatt lezártak.

Szerda estig további heves havazás várható, ezért több helyen figyelmeztetést adtak ki. A meteorológiai előrejelzések szerint akár 20-50 centiméter vastagságú hótakaró is kialakulhat a közutakon. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.