Egy mecset felrobbantására készülő szélsőjobboldaliakat tartóztattak le Sienában

külföld
2019 november 13., 05:40
comments 17

Letartóztatták egy szélsőjobboldali csoport két tagját, tíz másik ellen pedig nyomozást indítottak az olaszországi Sienában. A hatóságok közlése szerint a csoport egy mecset felrobbantására készült a várostól 25 kilométerre levő Colle di Val d'Elsában.

photo_camera Colle di Val d'Elsa városa, itt akartak felrobbantani egy mecsetet olasz szélsőjobboldaliak. Fotó: Eugenio Marongiu/Cultura Creative

A hivatalos tájékoztatás szerint a csoport 12 tagja ellen lőfegyverrel való visszaélés és illegális szervezkedés gyanújával nyomoznak. A firenzei és a sienai rendőrség különleges egységei több házkutatást is tartottak, ennek során irodákban, lakásokban és raktárakban lőfegyvereket, valamint robbanóanyagot foglaltak le.

A lefoglalt tárgyak között második világháborús relikviák - náci sapkák, horogkeresztes és fasiszta zászlók - is előkerültek.

A nyomozás eddigi adatai szerint a csoport tagjai egy gázvezeték megrongálásával akarták felrobbantani a mecsetet. Végül elálltak a tervüktől, mert attól tartottak, minden jel szerint joggal, hogy a rendőrök elkapnák őket.

"A szélsőségesség és a jobboldali terrorizmus valós veszélyt jelent, és elvárjuk mindenkitől, hogy fellépjen ellene" - írta az Olaszországi Iszlám Közösségek Szövetsége a közösségi médiában közzétett közleményében. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt