Fél év alatt újabb 3,2 milliárd(!) hamis profilt törölt a Facebook

INTERNET
2019 november 13., 19:33
comments 110

A Facebook 3,2 milliárd hamis felhasználói fiókot törölt idén április és szeptember között – közölte a cég a tartalmak szabályozásáról kiadott friss jelentésében. Ez több mint kétszerese a tavalyi év megfelelő időszakában törölt fiókoknak.

A cég most először azt is nyilvánosságra hozta, hogy hány oldalt törölt az Instagram képmegosztó rendszerből, ami egyre nagyobb fejtörést okoz a hamis hírek terjedését figyelő kutatóknak.

Gyerekpornográfiával kapcsolatos vagy gyerekek szexuális kihasználását bemutató tételekből 11,6 milliót semmisítettek meg a Facebookon és 754 ezret az Instagramon csak az idei 3. negyedévben.

A Facebook először tért ki arra is, hogy kb. 2,5 millió olyan bejegyzést semmisítettek meg, ami öngyilkosságra vagy öncsonkításra buzdított.

A nyilvánosságra hozott adatok szerint az év eleje óta összesen 5,4 milliárd olyan fiókot töröltek, amiben hamis vagy abuzív tartalmat észleltek. Ez az adat egy évvel korábban 2,1 milliárd volt.

Közlése szerint a cég már nagy arányban „proaktív”, automatikus felismerő eszközöket használ a hamis felhasználói fiókok elleni küzdelemben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.