Letartóztatták a Cirque du Soleil alapítóját, mert a Francia Polinéziához tartozó magánszigetén kannabiszt termesztett

bűnügy
2019 november 13., 16:28
comments 46

Letartóztatták Guy Lalibertét, a Cirque du Soleil kanadai alapítóját, mert Francia Polinéziához tartozó magánszigetén kannabiszt termeszt. A Polynésie La Premiere helyi tévécsatorna értesülését az AFP hírügynökségnek a papeete-i ügyészség is megerősítette.

Laliberté maga ment el a rendőrségre, miután beidézték. Szerdán hallgatja meg a vizsgálóbíró arról, hogy kereskedelmi célból termeszti-e a növényt.

Pár hete a rendőrök drogfogyasztásáról kérdezték ki a québeci milliárdos egyik munkatársát, és a tévécsatorna szerint a telefonján fotókat is találtak az ültetvényről.

A milliárdos cége, a Lune Rouge közölte: Guy Laliberté szigorúan személyes, orvosi célra használja a kannabiszt, és nem kereskedelmi céllal termeszti Nukutepipi nevű magánatollján. A közlemény szerint Guy Laliberté elhatárolódik minden olyan híreszteléstől, ami szerint kábítószerrel kereskedne.

photo_camera Guy Laliberté pókerezik Monte Carlóban 2016-ban. Fotó: Alexander Sandvoss/Picture-Alliance/AFP

Laliberté Kanadában már pénzt fektetett az orvosi kannabiszba. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.