Magyar gyerekek is szerepet kaptak a Roszatom-musicalban

A Kalocsa TV friss riportjának tanulsága szerint egy-két tucat fájdalmasan unatkozó diák tekintette meg a Roszatom orosz nyelvű musicaljét a Bács-Kiskun megyei városban. Az előadó a Nuclear Kids, magyarul Atomkölykök néven futó csoport, amely az orosz állami atomenergetikai konszern és partnerei dolgozóinak tehetséges gyerekeiből áll.

A Roszatomnak láthatóan fontos a jelenlét a Pakshoz közeli településen, hiszen idén tavasszal az Orosz Honfitársak Koordinációs Tanácsa megnyitotta itt az Orosz Információs és Kulturális Központot. De az Atomkölykök számos más magyar településre is eljutottak, és 

magyar gyerekek is bekapcsolódtak a projektbe, amelynek célja a baráti kapcsolatok erősítése a különböző országokból származó atomipari dolgozók gyerekei között.

„Az Atomkölykök tavaly lépték át Magyarország határát, Oroszországban összeállított előadásukat Budapesten és Zánkán is bemutatták. A siker nyomán az idén már az egyhónapos felkészülést is itt tartják” - közölte 2013-ban a Roszatom magyarországi partnere, a Kotimex PR ügyvezetője, Kóti Lóránt. Az MTI akkori cikke szerint a Roszatom 2009-ben indította útjára a programot azzal a céllal, hogy eloszlassa az atomenergetikával kapcsolatos tévhiteket, közösséget építsen és tartalmas pihenést nyújtson a gyerekek számára a nyári szünidőben. 

Tavaly egy tolnai nyári táborban készült a nemzetközi társaság. A Kalocsa TV-nek Ivanov Nikita projektszerkesztő elmondta, hogy 

a magyarországi bemutató után orosz „zárt városokban” léptek fel a gyerekek.

Idén nyáron pedig a Dehír számolt be róla, hogy a debreceni Csokonai Színházban, „profi rendező, táncmester, színészek és énekesek foglalkoztak az idén Oroszországból, Ukrajnából, Magyarországról, Törökországból, Kínából, Indiából és Bangladesből származó fiatalokkal három héten keresztül.”

A Kalocsa TV teljes riportja:

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.