Még mindig 150 helyen lángol az ausztrál bozót

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Egy tűzoltó küzd a bozóttűzzel Sydney-től 350 kilométernyire északra.Fotó: PETER PARKS/AFP

Még mindig nagyjából 150 helyen pusztítanak bozóttüzek Ausztrália két államában, így bár a hatóságok szerint a katasztrofális állapotok valamelyest ugyan enyhültek, a tüzek még mindig komoly veszélyt jelentenek.

Kedden csak Új-Dél-Wales (NSW) államban legalább ötven ház semmisült meg a tüzekben, viszont legalább senki sem vesztette életét. Ebben az államban mérsékelték a tűz miatt kiadott riasztást, amely immár már nem a legmagasabb, katasztrofális fokozatú.

Queensland államban pedig újabb tüzek is keletkeztek, a helyi miniszterelnök, Annastacia Palaszczuk nyilatkozata szerint kormányát "aggasztják a körülmények". (Via BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 3,8 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.