Még mindig 150 helyen lángol az ausztrál bozót

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Egy tűzoltó küzd a bozóttűzzel Sydney-től 350 kilométernyire északra.Fotó: PETER PARKS/AFP

Még mindig nagyjából 150 helyen pusztítanak bozóttüzek Ausztrália két államában, így bár a hatóságok szerint a katasztrofális állapotok valamelyest ugyan enyhültek, a tüzek még mindig komoly veszélyt jelentenek.

Kedden csak Új-Dél-Wales (NSW) államban legalább ötven ház semmisült meg a tüzekben, viszont legalább senki sem vesztette életét. Ebben az államban mérsékelték a tűz miatt kiadott riasztást, amely immár már nem a legmagasabb, katasztrofális fokozatú.

Queensland államban pedig újabb tüzek is keletkeztek, a helyi miniszterelnök, Annastacia Palaszczuk nyilatkozata szerint kormányát "aggasztják a körülmények". (Via BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.