Megint sikerült antiszemita és homofób skandálással megünnepelni a lengyel függetlenség napját

külföld
2019 november 13., 10:03
comments 135
Idén sok tüntető szorongatott rózsafüzért ökölbe szorított kezében. Ennek az égvilágon semmi köze a lengyel függetlenséghez, az ún. "meleglobbi" ellen tiltakoztak így két zsidózás között.
photo_camera Idén sok tüntető szorongatott rózsafüzért ökölbe szorított kezében. Ennek az égvilágon semmi köze a lengyel függetlenséghez, az ún. "meleglobbi" ellen tiltakoztak így két zsidózás között. Fotó: WOJTEK RADWANSKI/AFP

Ahogy ebben az évtizedben szokássá vált, a lengyel szélsőjobboldal megint kisajátította magának a Második Lengyel Köztársaság kikiáltásának évfordulóját. 2010 óta minden évben nagy náci felvonulást szerveznek erre a napra, amelyen rendszeres program az EU- és az LGBTQ-zászló elégetése és az antiszemita skandálás.

link Forrás

Jól jelzi, hogy mennyire nincs már köze az eseménynek az ünnephez, hogy az idei menet fő szimbóluma egy rózsafüzért morzsoló ököl volt, ami még a lengetői szerint is csupán a "meleglobbi" elleni harcot szimbolizálja.

A homoszexuálisok mellett kedvelt célpontja a tüntetőknek a zsidóság. Egy csoportjuk most "lengyel intifádát" követelt a vélt cionista elnyomással szemben, amit "ez Lengyelország, nem Izrael" skandálással nyomatékosítottak. (Via Vice, Mérce)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.