Rod Stewart elárulta, hogy titokban 26 éven át épített egy óriási vasútmodellt

2019 november 13., szerda 18:48
210

Rod Stewart brit rocksztár 26 éve egy titkos hobbinak, a modellvasút-építésnek hódol, és a Los Angeles-i házának padlásán egy egész várost épített egy vasútmodell köré az 1940-es évek amerikai metropoliszainak stílusában.

Rod Stewart Markus Lanz hamburgi talkshow-jában 2019. március 27-én. Fotó: Stephan Persch/Picture-Alliance/AFP

A 74 éves énekes a Railway Modeller brit szakfolyóirat friss számában fedte fel az eddig titokban tartott szenvedélyét. Azt mondta, a Grand Street and Three Rivers City nevű, felhőkarcolókat, emberektől nyüzsgő utcákat, a háttérben hegyeket is felvonultató monumentális makettet 90 százalékban saját maga építette.

A modellépítést az 1990-es évek elején kezdte, de a modellvasutak már 8-9 évesen megragadták a képzeletét, amikor egy családi nyaraláson Bognor Regis dél-angliai üdülőhelyen meglátott egy káprázatos makettet egy szaküzlet kirakatában.

A sikeres zenészi karrierje ellenére sosem hagyott fel a vasútmodellezéssel, a turnéin olykor két szállodai szobát bérelt, hogy szabad idejében az egyikben a modellváros toronyházain barkácsolhasson.

Azt mondta, hogy a legapróbb részletekig kimunkálja a maketteket, ki nem állhatja az elnagyolt modelleket, mert „a részletek hiánya mindent elront”.

A padlásán lévő, közel 40 méteres képzeletbeli város vasútját az amerikai vonatok ihlették meg, mert amikor elkezdte a modellépítést, Los Angeles-i házából az ottani vasútra volt rálátása.

A nyilvánosság előtt eddig azért nem beszélt a vasútmodellek iránti rajongásáról, mert nem akarta, hogy a mértékadó sajtó gúnyolódjon rajta emiatt. Pedig nem ő az egyetlen híresség, aki rajong a vonatok kicsinyített másáért, hasonló hobbija volt vagy van Walt Disney-nek, Neil Youngnak, Frank Sinatrának vagy Roger Daltrey-nek, a The Who énekesének is. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt