Szórványosan esős, mérsékelten szeles lesz a csütörtök

A nap hátralevő részében az ország nagy részén erősen felhős lesz az ég, csak átmeneti felszakadozások lehetnek, több helyen várható eső, zápor, a Dunántúlon egy-egy zivatar is kialakulhat.

Az éjszaka első felében erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, szórványosan valószínű csapadék, majd a Dunántúlon felszakadozik a felhőzet, és már csak keleten lehet eső.

Csütörtökön a Dunántúlon változóan, keleten többnyire erősen felhős lesz az ég, és főleg a Dunától keletre alakulhat ki szórványosan eső, záporeső.

Ma a Dunántúlon az északnyugatira forduló, máshol a délkeleti szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik, viharos széllökés elsősorban az Észak-Dunántúlon és délkeleten valószínű. A szél az éjszaka mindenhol mérséklődik, csütörtökön többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

Csütörtökön a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7, a Tiszántúlon 8 és 12 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 14, keleten, északkeleten 15 és 17 fok között várható. (MTI/OMSZ)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.