Szórványosan esős, mérsékelten szeles lesz a csütörtök

Több 444 videó?
Szeretném

A nap hátralevő részében az ország nagy részén erősen felhős lesz az ég, csak átmeneti felszakadozások lehetnek, több helyen várható eső, zápor, a Dunántúlon egy-egy zivatar is kialakulhat.

Az éjszaka első felében erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, szórványosan valószínű csapadék, majd a Dunántúlon felszakadozik a felhőzet, és már csak keleten lehet eső.

Csütörtökön a Dunántúlon változóan, keleten többnyire erősen felhős lesz az ég, és főleg a Dunától keletre alakulhat ki szórványosan eső, záporeső.

Ma a Dunántúlon az északnyugatira forduló, máshol a délkeleti szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik, viharos széllökés elsősorban az Észak-Dunántúlon és délkeleten valószínű. A szél az éjszaka mindenhol mérséklődik, csütörtökön többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

Csütörtökön a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7, a Tiszántúlon 8 és 12 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 14, keleten, északkeleten 15 és 17 fok között várható. (MTI/OMSZ)