Távoltartást kezdeményezett a brutálisan megvert miskolci nő ügyében a rendőrség

Kezdeményezte a miskolci rendőrség a távoltartást a hétvégén brutálisan bántalmazott miskolci nő ügyében, írja az Index a rendőrség tájékoztatása alapján. A lap kedden, a bántalmazott nő Facebook-posztja alapján számolt be a múlt szombaton történtekről.

Az áldozat ebben azt írta, hogy volt barátja verte szét szinte a felismerhetetlenségig az arcát, és ugyan ő távoltartást és személyi védelmet is kért a rendőrségtől, a kérését azzal utasították el, hogy "nem vagyunk élettársak, nincs közös lakcímünk, de még csak egy városban sem élünk, ezért nem segíthetnek".

Mostanra viszont megtalálták a jogi lehetőséget, a jogszabályok szerint ugyanis a kifejezetten párkapcsolati-, vagy családon belüli erőszakra kitalált távoltartáson túl létezik egy másik fajta is: amennyiben az áldozat feljelenti a támadóját, vagy büntetőeljárás indul ellene, akkor nem hozzátartozókra is alkalmazható a távoltartás. "Az újabb adatok alapján a Pásztói Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében kezdeményezte az illetékes ügyészségen a távoltartás elrendelését".