Tévedésből vertek össze egy embert

bűnügy
2019 november 13., 08:32
comments 113

Társtettesként elkövetett önbíráskodás kísérletével vádolt két testvért az Egri Járási Ügyészség. Közleményük szerint a testvérek egyike együtt italozott a sértettel egy mátraderecskei vendéglőben, ahonnan mindketten részegen tértek haza. Otthon a vádlott keresni kezdte pénztárcáját, de nem találta. Ebből arra következtetett, hogy ivócimborája tulajdoníthatta el. Úgy emlékezett, hogy 130 ezer forint volt nála, ezért "felindult állapotba került".

Úgy határozott, maga rendezi az ügyet. Nem sokkal éjfél előtt szólt szintén ittas öccsének, hogy kísérje el őt a sértett otthonába, mert akár erőszak árán is vissza akarja szerezni a pénzét.

A két testvér rövid utcai szóváltás után a nyitott kapun át bement a történtek előtt értetlenül álló sértett udvarára, miközben az I. rendű vádlott azzal fenyegette a házigazdát, hogy mindjárt agyon fogja ütni. A terhelt ordítva követelte a 130.000 forintját, majd amikor nem kapta meg, öccsével közösen rátámadt a háziakra.

A sértettet leütötték, majd a földre került férfit tovább ütlegelték, a segítségére siető feleségét pedig lökdösték és szidalmazták. Csak akkor hagyták abba, amikor az asszony megpróbálta riasztani a rendőrséget.

Miután hazaértek, otthon megtalálták az ellopottnak hitt készpénzt. Mint kiderült, a terhelt nem is vitte magával a pénzt a kocsmába. Másnapra a tárcája is megkerült, azt a sértet hazafele menet hagyta el az utcán.

Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést és pártfogó felügyelet elrendelését kezdeményezte, valamint azt, hogy a két terhelt térítse meg a felmerült bűnügyi költségeket. (via Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.