Tucatnyi halottja van egy szlovákiai buszbalesetnek

baleset
2019 november 13., 14:44
comments 31

Legalább 12 halottat és közel 20 sebesültet követelő buszbaleset történt a szlovákiai Nyitragerencsér közelében.

Egy kamionnal ütközött össze egy autóbusz, ami az árokba szaladt, és felborult. A baleset oka és az áldozatok pontos száma egyelőre nem ismert, a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség legalább 12 halottról és sok sebesültről, köztük 10 súlyos állapotban lévő személyről tud, a Sita szlovák kereskedelmi hírügynökség már 13 halottról és közel 20 sebesültről számolt be.

A helyszínre 30 tűzoltó és több mentőhelikopter érkezett, zajlik a baleset sérültjeinek mentése. A tűzoltók szerint az áldozatok száma még tovább nőhet, mivel több embert még nem sikerült kiszabadítani az autóbusz roncsai közül. A sérültek egy részét sajtóértesülések szerint közben már a nyitrai kórházba szállították.

A Cipruson munkalátogatáson lévő Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök a baleset hírére reagálva bejelentette: megszakítja a külföldi útját, és azonnal hazarepül. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.