Tucatnyi halottja van egy szlovákiai buszbalesetnek

Legalább 12 halottat és közel 20 sebesültet követelő buszbaleset történt a szlovákiai Nyitragerencsér közelében.

Egy kamionnal ütközött össze egy autóbusz, ami az árokba szaladt, és felborult. A baleset oka és az áldozatok pontos száma egyelőre nem ismert, a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség legalább 12 halottról és sok sebesültről, köztük 10 súlyos állapotban lévő személyről tud, a Sita szlovák kereskedelmi hírügynökség már 13 halottról és közel 20 sebesültről számolt be.

A helyszínre 30 tűzoltó és több mentőhelikopter érkezett, zajlik a baleset sérültjeinek mentése. A tűzoltók szerint az áldozatok száma még tovább nőhet, mivel több embert még nem sikerült kiszabadítani az autóbusz roncsai közül. A sérültek egy részét sajtóértesülések szerint közben már a nyitrai kórházba szállították.

A Cipruson munkalátogatáson lévő Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök a baleset hírére reagálva bejelentette: megszakítja a külföldi útját, és azonnal hazarepül. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.