Orbán: Bevándorlásellenes politika kell, magyart csak magyarral lehet pótolni

POLITIKA
2019 november 14., 12:05
comments 424

Magyarországnak továbbra is bevándorlásellenes politikára van szüksége, magyart csak magyarral lehet pótolni 

- mondta Orbán Viktor a Várkert Bazárban, a Magyar Diaszpóra Tanács ülésén.

„Egy fogyatkozó népességű ország nem ringathatja magát abba az illúzióba, hogy meg tudja oldani a népességfogyást saját erőfeszítés nélkül. A kormány folytatni fogja a migrációval kapcsolatos küzdelmet, mert ez a világjelenség itt marad, Afrika éppen csak mozgolódik.”

Orbán szerint a bevándorláspártiak azzal vádolják a magyarokat, hogy kőből van a szívük, azonban ki kell mondani: „Magyarország jó ország, a magyarok igenis jó emberek, hajlandók is tenni a jóért, de a segítséget kell odavinni, és nem a bajt idehozni”.

Belpolitika: Érzékeny veszteségek

A belpolitikáról azt mondta: az önkormányzati választáson a kormánypártok szenvedtek el érzékeny veszteségeket, de felhatalmazást kaptak a kormányzás folytatására, programjuk középpontjában pedig az erős Magyarország áll.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Egy ország erejének alapját a pénzügyi stabilitás adja, márpedig a magyar gazdaság pénzügyileg stabil lábakon áll, csökken az államadósság, a növekedés pedig 4-5 százalék körüli, bár utóbbi adatot csalókának nevezte, mert a magyar gazdaság az export miatt érzékenyen reagál a környező világra, ezért a nemzetközi lehűlésre gazdaságvédelmi akciótervvel kell reagálni. 

2026-ra megvédjük magunkat

A miniszterelnök kiállt az erős hadsereg szükségessége mellett is: szerinte a NATO és a nemzeti haderő együtt egyenlő a biztonsággal. Magyarország 2026-ra juthat el oda, hogy a nemzeti hadserege regionális konfliktusokban a NATO nélkül is képes biztosítani a magyarok biztonságát - közölte.

Megismételte: olyan magyar politikát kell folytatni, hogy Berlin, Moszkva és Isztambul egyaránt érdekelt legyen Magyarország sikerében, mindhárom nagyhatalommal jó viszonyt kell ápolni.

„Magyarországnak nem szabad sem fölé-, sem alálőni saját szerepét, súlyát, olyan külpolitikát kell folytatnia, amelyhez megvan a képessége, ereje.” Van, amikor a világ túlzásba esik Magyarországgal kapcsolatban: példaként említette azt a sajtóhírt, amely szerint Donald Trump amerikai elnököt két ember is befolyásolta negatív irányba Ukrajna ügyében: Vlagyimir Putyin orosz elnök és ő. Ezt Orbán úgy értékelte, hogy a „szamárságnak nincs fölső határa”. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.