A főigazgató szerint folytatódik a Néprajzi Múzeum építése a Városligetben

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Kemecsei Lajos főigazgató pénteken arról beszélt, hogy nem kapott az új Néprajzi Múzeum építésének leállításával kapcsolatos megkeresést az intézmény, a beruházás az önkormányzati választás óta is zavartalanul folytatódik. Hozzátette, hogy nem hangzott el olyan felvetés, ami szerint le kellene állítani a Néprajzi Múzeum leendő otthonának építését az Ötvenhatosok terén. 

Munkagépek a Liget Budapest Projektben megvalósuló új Néprajzi Múzeum építkezésén a Városliget melletti Ötvenhatosok terénFotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Hozzátette, hogy az új épület megnyitásáig a Néprajzi Múzeum még aktívabban van jelen az online térben, jól halad a költözés előkészítése és a gyűjtemény digitalizálása, valamint előrehaladott állapotban van a leendő állandó kiállítás tervezése is.

A Fővárosi Közgyűlés az alakuló ülésén szavazta meg azt a javaslatot, ami szerint új épületek már nem épülnének a Városligetben.  (via MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér