A főigazgató szerint folytatódik a Néprajzi Múzeum építése a Városligetben

Budapest
2019 november 15., 13:05

Kemecsei Lajos főigazgató pénteken arról beszélt, hogy nem kapott az új Néprajzi Múzeum építésének leállításával kapcsolatos megkeresést az intézmény, a beruházás az önkormányzati választás óta is zavartalanul folytatódik. Hozzátette, hogy nem hangzott el olyan felvetés, ami szerint le kellene állítani a Néprajzi Múzeum leendő otthonának építését az Ötvenhatosok terén.

Munkagépek a Liget Budapest Projektben megvalósuló új Néprajzi Múzeum építkezésén a Városliget melletti Ötvenhatosok terén
photo_camera Munkagépek a Liget Budapest Projektben megvalósuló új Néprajzi Múzeum építkezésén a Városliget melletti Ötvenhatosok terén Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Hozzátette, hogy az új épület megnyitásáig a Néprajzi Múzeum még aktívabban van jelen az online térben, jól halad a költözés előkészítése és a gyűjtemény digitalizálása, valamint előrehaladott állapotban van a leendő állandó kiállítás tervezése is.

A Fővárosi Közgyűlés az alakuló ülésén szavazta meg azt a javaslatot, ami szerint új épületek már nem épülnének a Városligetben. (via MTI)

Kiemelt videóink