Január 26-án dől el, ki lesz Borkai utóda Győr élén

POLITIKA
2019 november 15., 16:24
comments 52

A helyi választási bizottság döntésének értelmében január 26-án vasárnap lesz Győrben az időközi polgármester-választás.

A határozat indoklása szerint Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt, ezért a törvény szerint 120 napon belül, azaz március 7-ig ki kell tűzni az időközi választást úgy, hogy a szavazás napja a kitűzés napja utáni 70. és 90. nap közé essen.

A határozat rögzíti az időközi választással kapcsolatos egyéb határidőket:

  • Polgármester-jelöltet ajánlani és bejelenteni december 23-án 16 óráig lehet.
  • A kampányidőszak december 7-től január 26-án 19 óráig tart.
  • Azokat a választópolgárokat, akik november 20-án szerepelnek a szavazóköri névjegyzékben, december 6-ig kell értesíteni a névjegyzékbe vételről.
  • Az átjelentkezési kérelmeknek legkésőbb január 22-én 16 óráig kell megérkezniük a helyi választási bizottsághoz.

A helyi választási bizottság határozata ellen 3 napon belül lehet fellebbezni. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt