Kéz- és lábnélküli fekete tinédzsert fegyelmezett brutálisan egy tucsoni sheriffhelyettes

bűnügy
2019 november 15., 17:24
comments 147

Nagydarab fehér rendőr térdel egy 15 éves, félmeztelen fekete tinédzser hátán. A fiúnak nincs se keze, se lába, minden végtagját amputálták. A videofelvétel az arizonai Tucsonban készült, a KOLD News 13 tévécsatorna közölte először, és lett közfelháborodás tárgya az Államokban.

A Washington Post  tudósítása szerint a 15 éves áldozat egy Immanuel nevű fiú volt, aki több hasonló korú társával lakott egy otthonban, mindannyian szüleiktől külön élő, illetve árva, hátrányos helyzetű tinédzserek. Szeptember 26-án az otthon egyik dolgozója hívta a rendőrséget azzal, hogy Immanuel, a karok és lábak nélküli fiú hangosan zörög a szemetessel és ordítozik. A hívásra érkezett a helyszínre a Pima Conty Sheriff hivatalának járőrkocsija, és kezdett intézkedni a sheriffhelyettes.

A brutális intézkedést telefonjával rögzítette az otthon egy másik lakója, C.J.. C.J.-t – mivel reklamált a rendőrnél – és Immanuelt garázdaság vádjával őrizetbe vették, és fogdába zárták.

link Forrás

A két fiú kirendelt védője, Joel Feinmann azt mondta a Washington Postnak, hogy teljesen kiakadt, amikor megmutatták neki C.J. telefonján a videofelvételt:„Kirendelt védők vagyunk, láttunk már egyet s mást, vasból van a gyomrunk, de ez különösen borzasztó volt.”

A megyei ügyész hivatala ejtette a vádakat mindkét fiatallal szemben. (Washington Post, KOLD News 13)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.