Nagy küzdelem után 2-1-re kikapott a magyar válogatott Uruguaytól a Puskás Aréna nyitómeccsén

futball
2019 november 15., 18:58
comments 461
photo_camera Dzsudzsák Balázs és Matias Vina küzd a labdáért. Fotó: botost/444.hu

Az első félidő első felében kialakult a végeredmény: Uruguay 2-1-re győzött Magyarország ellen az új Puskás Ferenc Aréna nyitómeccsén. Lehetett volna ropsszabb is: a vendégek már 20 perc után 2-0-ra vezettek, és annyira domináltak a félidő első felében, hogy úgy tűnt, csúnya vége lesz.

A magyarok tartalékosan állnak fel, mert kedden sorsdöntő Eb-selejtezőt játszunk Walesben. Ott dől el, hogy a jövőre rendezett Eb-n, ebben a stadionban is pályára léphet-e a magyar válogatott. Emiatt például Gulácsi Péter, Lovrencsics Gergő és Nagy Ádám is csak a padra ült le. 

Szalai próbál lefejelni egy labdát.
photo_camera Szalai Ádám próbál lefejelni egy labdát. Fotó: botost/444.hu

A 7. percben Luis Suárez, az uruguayiak legnagyobb sztárja tiszta helyzetben még fölé lőtt, de a 15. percben már nem volt ilyen szerencsénk: Edinson Cavani megszerezte a vezetést Uruguaynak. Matias Vina egy egészen laza kötényt kiosztott a jobbhátvéd Bese Barnabásnak, tökéletesen küldte át laposan a labdát a hosszúra, ahol érkezett a PSG csatára, és belőtte a Puskás Aréna történetének első gólját. 

Továbbra is Uruguay dominált, és öt perccel később újabb gólt szereztek a vendégek. Ezúttal is a jobb oldalon érkezett a támadás, Brian Rodriguez egy finom csel után jobbal tekert Dibusz Dénes kapujába. Az látszott, hogy borzasztóan sebezhető a védelem, a Baráth-Lang kettős instabilnak tűnt, de legalábbis nem volt egy súlycsoportban a Cavani-Suárez csatársorral. 

Edison Cavani tör kapura Vida mellett.
photo_camera Edison Cavani tör kapura Vida mellett. Fotó: botost/444.hu

Ekkor úgy tűnt, hogy akkora a különbség a csapatok közt, amit a lelkesedés nem fog tudni kiegyenlíteni, de szerencsére gyorsan jött a magyar válasz: Varga Roland egy szép kényezerítő után pontosan centerezett, Szalai Ádám pedig a levegőből a bal alsó sarokba passzolt. Visszajöttünk a meccsbe, és a félidő második felében már kiegyenlítettebb volt a játék, a 40. percben egyenlítési lehetőségünk is adódott, de Dzsudzsák egy ígéretes helyzetből járó szabadrúgást csúnyán a nézők közé lőtt.

Hasonlóan kiegyenlített küzdelmet hozott a második félidő. Az eredmény már nem változott.

Magyarország-Uruguay 1-2 (1-2)
Puskás Aréna, 65 114 néző, v: Damir Skomina (szlovén)
gólszerzők: Szalai (24.), illetve Cavani (15.), Rodriguez (21.)
sárga lap: Kalmár (34.), illetve Coates (39.)

Magyarország:
Dibusz Dénes – Bese Barnabás, Baráth Botond (Szalai Attila, 71.), Lang Ádám, Korhut Mihály (Nagy Zsolt, 75.) – Vida Máté – Dzsudzsák Balázs (Kovács István, 53.), Kalmár Zsolt (Holman Dávid, 83.), Szoboszlai Dominik (Nagy Ádám, 68.), Varga Roland – Szalai Ádám (Feczesin Róbert, 60.)

Uruguay:
Fernando Muslera – Giovanni Gonzalez, Sebastian Coates, Diego Godin, Matias Vina (Diego Laxalt, 68.) – Brian Rodriguez (Gaston Pereiro, 82.), Rodrigo Bentancur (Matias Vecino, 52.), Federico Valverde (Lucas Torreira, 68.), Brian Lozano – Luis Suarez (Maximilian Gomez, a szünetben), Edinson Cavani (Cristian Stuani, 74.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.