Lövöldözni kezdett a szülinapján egy diák egy kaliforniai iskolában

külföld
2019 november 15., 07:35

Lövöldözés volt egy kaliforniai iskolában csütörtökön, ketten meghaltak, hárman pedig megsebesültek, a támadó elmenekült, de később elfogták. A férfit a rendőrség őrizetbe vette, jelenleg kórházban ápolják. A kórház jelentése szerint állapota válságos, ugyanis később fejbe lőtte magát.

photo_camera Fotó: FREDERIC J. BROWN/AFP

A lövöldözés a Los Angelestől mintegy 50 kilométerre északnyugatra fekvő Santa Clarita város egyik középiskolájában történt csütörtökön, helyi idő szerint reggel. A feltételezhető tettes, egy 16 éves fiatal férfi, elmenekült, a rendőrség üldözőbe vette. A támadónak egyébként aznap volt a születésnapja. A középiskolát és a közelben lévő két másik iskolát és környékét átmeneti időre lezárták. A lövöldözés helyszínét a rendőrök aprólékosan átfésülték.

photo_camera Fotó: MARIO TAMA/AFP

A megyei seriff hivatala a Twitteren arra szólította fel a város lakóit, hogy ne hagyják el otthonukat, és jól zárják be az ajtókat. Alex Villanueva seriff újságíróknak elmondta, hogy a feltételezett elkövető nagy valószínűséggel az iskola egyik diákja. Elmondta azt is, hogy a rendőrök megkezdték a diák lakásának átkutatását.

A Fehér Ház közleményben jelentette be, hogy Donald Trump amerikai elnök szoros figyelemmel követi az eseményeket. Hasonló értelmű közleményt adott ki Gavin Newsom kaliforniai kormányzó hivatala is.

A középiskolában mintegy 2400 diák tanul. A Los Angeles Times szerint az idén év elején több diákot őrizetbe vettek, mert az interneten erőszakos fenyegetéseket tettek közzé. (BBC/MTI)