66 év után azonosítottak egy holttestet Hollandiában

2019 november 18., hétfő 13:03
39

Hollandiában 66 év után azonosítottak egy holttestet, amelyet hajdan a tenger mosott partra az 1953-as északi-tengeri szökőár után.

Mint kiderült, a férfi, akinek holttestét 1953-ban a nyugat-frízföldi Terschelling szigetén megtalálták, egy elsüllyedt holland hajó kapitánya volt. A szerencsétlenül járt ember annak idején ismeretlen személyként temették el.

A halott személyazonossága úgy derült ki, hogy néhány hónapja látogatást tett a sziget hajóroncsmúzeumában a kapitány 69 éves fia, aki a kiállított tárgyak között felfedezni vélte apja hajójának egy darabját, ezért elment a rendőrségre és DNS-mintát adott.

A hatóságok nemrégiben közölték vele, hogy az ismeretlen halott sírjában apja, Andries Penning nyugszik.

Penning egy Rotterdam melletti községben született 1924-ben, és a roncsmúzeum szerint a Westland nevű hajó kapitánya volt.

A hajó az angliai Cuxhavenbe tartva süllyedt el egy viharban, a a kapitányon kívül a hajó legénységének hat tagja is odaveszett.

Az 1953-as szökőár Hollandia egyik legsúlyosabb természeti katasztrófájának számít, több mint 1800 ember vesztette életét. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt