66 év után azonosítottak egy holttestet Hollandiában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hollandiában 66 év után azonosítottak egy holttestet, amelyet hajdan a tenger mosott partra az 1953-as északi-tengeri szökőár után.

Mint kiderült, a férfi, akinek holttestét 1953-ban a nyugat-frízföldi Terschelling szigetén megtalálták, egy elsüllyedt holland hajó kapitánya volt. A szerencsétlenül járt ember annak idején ismeretlen személyként temették el.

A halott személyazonossága úgy derült ki, hogy néhány hónapja látogatást tett a sziget hajóroncsmúzeumában a kapitány 69 éves fia, aki a kiállított tárgyak között felfedezni vélte apja hajójának egy darabját, ezért elment a rendőrségre és DNS-mintát adott.

A hatóságok nemrégiben közölték vele, hogy az ismeretlen halott sírjában apja, Andries Penning nyugszik.

Penning egy Rotterdam melletti községben született 1924-ben, és a roncsmúzeum szerint a Westland nevű hajó kapitánya volt.

A hajó az angliai Cuxhavenbe tartva süllyedt el egy viharban, a a kapitányon kívül a hajó legénységének hat tagja is odaveszett.

Az 1953-as szökőár Hollandia egyik legsúlyosabb természeti katasztrófájának számít, több mint 1800 ember vesztette életét. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.