Bármiről is kérdezték Orbánt, alázás volt a válasz

POLITIKA
2019 november 18., 17:32
comments 680

Orbán Viktor eleget téve kötelességének, megjelent az Országgyűlésben, hogy válaszoljon az ellenzéki képviselők kérdésére. Csakhogy válasz már egyáltalán nem érkezett a miniszterelnöktől, bármiről is kérdezzék, bármilyen hangnemben. Ha provokálták, ha nyugodtan és egyértelműen kérdezték, személyeskedés és alázás volt a válasz. 

1. Válasz Jakab Péternek

"Száraztészta helyett most azt hoztam, amitől a legjobban fél, a nép hangját," indított a jobbikos képviselő, majd többek közt azt kérdezte a miniszterelnöktől, hogy 

  • Mészáros Lőrinc vagyonából mekkora az övé? 
  • Vállalja-e, hogy hazugságvizsgáló alatt is válaszol erre a kérdésre? 
  • Illetve meg tudna-e élni havi 56 ezer forint nyugdíjból?

A feltett kérdéseket nem válaszolta meg Orbán, inkább az SZDSZ-hez hasonlította a Jobbikot.

"Emlékszem a legradikálisabb antikommunista pártra Magyarországon, akik végül összeálltak Gyurcsánnyal, meg az MSZP-vel. Az is lett a vége: ma alulról szagolják az ibolyát."

link Forrás

2. Válasz Harangozó Tamásnak

A szocialista képviselő is több kérdéssel próbálkozott: az egyéni nyugdíjszámlák ígéretét és az uniós bírságot is számon kérte. A feltett kérdéseket nem válaszolta meg Orbán, inkább kijelentette:

"miközben önök egyfolytában a sajtószabadságról papolnak, az ország legnagyobb példányszámú baloldali napilapját egy nagy vállalkozó, ahogy önök mondják, oligarcha tulajdonolja. Nem sok ez a képmutatásból?"

link Forrás

3. Válasz Schmuck Erzsébetnek

Az LMP-s képviselő a kormány környezetpolitikájáról próbálta kérdezni a miniszterelnököt. A feltett kérdésre választ nem kapott, inkább azt vágta a fejéhez Orbán, hogy

"szemben önnel, aki ezt egy bürokráciakérdésnek tekinti, mi nem a bürokratákat védjük, hanem a környezetet. Ön állást akar szerezni embereknek a környezetvédelemre hivatkozva."

link Forrás

4. Válasz Szabó Tímeának

A múlt héten beterjesztett önkormányzatokat érintő jogszabály-módosítás indokát szerette volna megtudni a Párbeszéd képviselője. Válasz helyett kioktatást kapott.

"A jogszabályok olvasása sem egy egyszerű feladat. (..) Ön félreérti. Olyasmivel támad meg engem, amit nem tud, vagy nem ért. Javaslom, hogy olvassa el!"

- mondta Orbán.

link Forrás

5. Válasz Z. Kárpát Dánielnek

A Jobbik képviselője is az uniós bírságról kérdezte Orbánt. Választ nem, gyurcsányozást viszont kapott. 

"Azt javaslom, hogy ha már ilyen jól összemelegedtek, és szövetségben vannak egymással, ezeket a kérdéseket tekintsék át"

- mondta.

link Forrás

6. Válasz Gurmai Zitának

A budapesti türk képviselet diplomáciai mentességéről illetve az Európai Parlament Törökországot elítélő határozatáról szólt az MSZP-s képviselő kérdése, amikre nem válaszolt Orbán. 

"Az persze nem zavarja önöket, hogy Nyugat-Európában hegyekben állnak a minaretek meg a dzsámik, de ha Magyarországon van a Türk Tanács irodája, az zavarja önöket! Mert önök bevándorláspártiak! Azok a türkök bezzeg jók, akik migránsok! Azok jöhetnek, ugye? Csak diplomáciai képviselet nem jöhet"

- hangzott a miniszterelnöki válasz.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.