Bármiről is kérdezték Orbánt, alázás volt a válasz

2019 november 18., hétfő 17:32
690

Orbán Viktor eleget téve kötelességének, megjelent az Országgyűlésben, hogy válaszoljon az ellenzéki képviselők kérdésére. Csakhogy válasz már egyáltalán nem érkezett a miniszterelnöktől, bármiről is kérdezzék, bármilyen hangnemben. Ha provokálták, ha nyugodtan és egyértelműen kérdezték, személyeskedés és alázás volt a válasz. 

1. Válasz Jakab Péternek

"Száraztészta helyett most azt hoztam, amitől a legjobban fél, a nép hangját," indított a jobbikos képviselő, majd többek közt azt kérdezte a miniszterelnöktől, hogy 

  • Mészáros Lőrinc vagyonából mekkora az övé? 
  • Vállalja-e, hogy hazugságvizsgáló alatt is válaszol erre a kérdésre? 
  • Illetve meg tudna-e élni havi 56 ezer forint nyugdíjból?

A feltett kérdéseket nem válaszolta meg Orbán, inkább az SZDSZ-hez hasonlította a Jobbikot.

"Emlékszem a legradikálisabb antikommunista pártra Magyarországon, akik végül összeálltak Gyurcsánnyal, meg az MSZP-vel. Az is lett a vége: ma alulról szagolják az ibolyát."

2. Válasz Harangozó Tamásnak

A szocialista képviselő is több kérdéssel próbálkozott: az egyéni nyugdíjszámlák ígéretét és az uniós bírságot is számon kérte. A feltett kérdéseket nem válaszolta meg Orbán, inkább kijelentette:

"miközben önök egyfolytában a sajtószabadságról papolnak, az ország legnagyobb példányszámú baloldali napilapját egy nagy vállalkozó, ahogy önök mondják, oligarcha tulajdonolja. Nem sok ez a képmutatásból?"

3. Válasz Schmuck Erzsébetnek

Az LMP-s képviselő a kormány környezetpolitikájáról próbálta kérdezni a miniszterelnököt. A feltett kérdésre választ nem kapott, inkább azt vágta a fejéhez Orbán, hogy

"szemben önnel, aki ezt egy bürokráciakérdésnek tekinti, mi nem a bürokratákat védjük, hanem a környezetet. Ön állást akar szerezni embereknek a környezetvédelemre hivatkozva."

4. Válasz Szabó Tímeának

A múlt héten beterjesztett önkormányzatokat érintő jogszabály-módosítás indokát szerette volna megtudni a Párbeszéd képviselője. Válasz helyett kioktatást kapott.

"A jogszabályok olvasása sem egy egyszerű feladat. (..) Ön félreérti. Olyasmivel támad meg engem, amit nem tud, vagy nem ért. Javaslom, hogy olvassa el!"

- mondta Orbán.

5. Válasz Z. Kárpát Dánielnek

A Jobbik képviselője is az uniós bírságról kérdezte Orbánt. Választ nem, gyurcsányozást viszont kapott. 

"Azt javaslom, hogy ha már ilyen jól összemelegedtek, és szövetségben vannak egymással, ezeket a kérdéseket tekintsék át"

- mondta.

6. Válasz Gurmai Zitának

A budapesti türk képviselet diplomáciai mentességéről illetve az Európai Parlament Törökországot elítélő határozatáról szólt az MSZP-s képviselő kérdése, amikre nem válaszolt Orbán. 

"Az persze nem zavarja önöket, hogy Nyugat-Európában hegyekben állnak a minaretek meg a dzsámik, de ha Magyarországon van a Türk Tanács irodája, az zavarja önöket! Mert önök bevándorláspártiak! Azok a türkök bezzeg jók, akik migránsok! Azok jöhetnek, ugye? Csak diplomáciai képviselet nem jöhet"

- hangzott a miniszterelnöki válasz.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt